Despre noi

Alchimia este atat o forma de cunoastere, cat si o arta oculta, specifica Antichitatii si Evului Mediu, care avea ca obiective transformarea metalelor comune in aur, capacitatea de a da viata lucrurilor neinsufletite si obtinerea unei substante magice, cunoscuta sub numele de ”piatra filosofala”, care sa vindece toate bolile. Alchimia era deopotriva o forma de investigare a naturii asemenea stiintei, cat si o disciplina filosofica si spirituala, aceasta avand notiuni de metalurgie, chimie, fizica, medicina – care se aflau inca in faza incipienta – combinate cu cele din religie, spiritualitate, misticism si arta.

Din punctul de vedere al valentelor filozofico-spirituale, alchimia nu este doar o forma primitiva a chimiei moderne, deoarece are si o puternica latura mistica. Inainte vreme, extragerea aurului, cel mai nobil metal, era o forma de exorcizare a fortelor intunecate si haotice ale naturii, iar alchimistul trebuia sa stapaneasca tendintele obscure si irationale ale sufletului si sa indeplineasca anumite canoane: sa fie sanatos, virtuos, pur, modest, rabdator si, cel mai important, sa fie in rezonanta cu opera sa.
La modul practic insa, alchimistul aspira cel mai mult la propria sa transformare, una atat de mare incat intreaga sa fiinta este schimbata radical, dramatic, structural, astfel incat se poate spune la fel de bine ca vechiul om temator si indoielnic a disparut si in locul lui si-a facut aparitia omul nou, transfigurat, puternic, intelept, care isi cunoaste menirea si calea catre propria sa desavarsire.

In acest proces alchimic este transformat nu doar omul, ci si viata sa, precum si lumea care il inconjoara. De aceea am ales sa reunim toate demersurile si activitatile noastre sub sintagma ALCHIMIA VIETII.

Cursuri de Yoga
Contact

Fa cunostinta cu echipa Alchimia Vietii!

Mîrtz Eugen
Absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii precum si al Facultatii de Psihologie, Profesor de Yoga si membru al Federatiei Europene de Yoga, Astrolog, Parapsiholog, Presedinte al Societatii de Yoga si Parapsihologie din Romania, Fondator Alchimia Vietii® Citeste mai mult...
Dhyana
Cu o profundă conexiune și înzestrare în descifrarea căilor nebănuite ale sorții prin știința astrologiei, se folosește necontenit de cunoașterea filosofiei și talentului său în a transmite căutătorilor dorința de a explora toate religiile și tradițiile.
Maya
Inspirată de celebrul îndemn“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume ”, după multă muncă voluntară, a realizat că sistemul yoga este cea mai facilă și mai eficientă cale pentru a –si îndeplini chemarea.
Alina
Caută să cuprindă și să înțeleagă vastitatea ființei umane , coborând în adâncurile subconștientului prin psihanaliză și studiază evoluția omului către desăvârșire prin yoga.
Alexandra
Căuntând prin diversitatea artelor, cu o înclinație pentru formele arhetipale, a făcut din căutarea sa una orientată către Sine și Adevărurile Esențiale ale Universului .
Adri
Ti-a placut articolul? Te asteptam cu drag si la CURSUL NOSTRU DE YOGA! Prima sedinta este GRATUITA! Pentru mai multe detalii acceseaza pagina de contact sau da-ne un telefon la numarul: 0761.40.20.20
Mitra
Cu un nume ce ne duce cu gândul la zeul luminii, ea caută să aducă la suprafața misterele mai puțin explorate din istorie, politică, ocultism, căutând să trezească în noi preocuparea pentru Adevăr.
Mihai
Dorind sa poata intelege mai profund lumea, dar si pe el insusi, parcurge mai multe cai si constata ca desi mintea este un instrument puternic de cunoastere, perceptia neprihanita asupra realitatii se obtine printr-un proces mult mai profund decat cel mental