Adesea, doctorii conventionali esueaza in a adresa corelatia dintre mancare si prevenirea si tratamentului cancerului. Nu numai ca dieta cuiva ii poate produce cancerul, dar poate preveni si chiar vindeca boala. Se stie ca mancarurile procesate, carnea, lactatele si zaharul rafinat maresc riscul aparitiei cancerului si toate acestea sunt considerate mancaruri ce formeaza acid in organism. Cancerul este o boala sistemica si metabolica care apare ca un rezultat al deficitului de nutrienti, cantitati mari de toxine si de obicei un pH foarte scazut, ceea ce inseamna ca trupul este prea acid. Pentru a neutraliza generarea constanta de acid, trebuie sa administram corpului mai multe mancaruri alcaline. O astfel de dieta poate fi o buna protectie impotriva cancerului.

Relatia dintre pH-ul sangelui si cancer

Pentru a masura pH-ul, se foloseste o scara de la 0 la 14, unde 0 desemneaza substanta cea mai acida si 14 – cea mai alcalina. Sangele nostru trebuie sa-si pastreze constant nivelul pH-ului la aproximativ 7,35 pentru a transporta oxigenul prin corp. Desi corpul uman stocheaza rezerve alcaline pentru a amortiza acizii, o dieta conventionala plina de pesticide si mancaruri procesate va duce la golirea acestor rezerve.
Precum explica Keiichi Morishita in cartea sa, „Adevarul ascuns al cancerului”, pe masura ce pH-ul din sange devine mai acid, corpul va transporta substantele acide din sange la celule, permitand astfel sangelui sa revina la un nivel al pH-ului de 7,35. Ca rezultat, aceste celule devin prea acide si, in unele cazuri, mor. Celulele ce supravietuiesc nu mai raspund creierului sau memoriei ADN si vor continua sa creasca. Acestea sunt cancerigene.
In timp ce in vitro( in laborator) scaderea pH-ului celulei( marind procentul de aciditate) este eficace impotriva mitozei celulelor canceroase, marirea nivelului de aciditate a celulelor intr-un corp viu al unui bolnav de cancer cauzeaza multa durere pacientului si stres in celulele sanatoase. Astfel s-a propus terapia alcalina si a fost dezvoltata pentru a neutraliza pH-ul intracelular al pacientului prin eliminarea acidozei in exces, crescand simultan nivelului pH-ului celulelor cancerigene peste 7,5. Conform cercatarilor publicate, la acel nivel de aciditate, celulele revin la un ciclu normal de apoptoza( moarte programata a celulei). Ideal, aceasta abordare incepe cu o dieta alcalina.
Principiile unei terapii de pH sunt foarte simple. Metabolismul celulei canceroase au o toleranta restransa pentru proliferarea celulara( intre 6,5 si 7,5). Daca se intervine asupra metabolismului celulei canceroase prin scaderea sau marirea nivelului de pH, se poate, teoretic, opri progresia cancerului.
Indiferent daca esti sau nu bolnav de cancer, o dieta alcalina este optima pentru sanatatea trupului. In general, regula de 80:20 este considerata a fi ideala: 80% alcanina si 20% acida.

     In ce consta o dieta alcalina

Precum explica „Revista de sanatate a mediului a publicului”, mancarurile pot fi impartite in alcaline sau acide in functie de „potentialele incarcari cu acid renal”( PRALs). Spre exemplu, fructele, legumele, sucurile si alte alimente alcaline au PRALs negative; totusi, cerealele, carnea, produsele lactate si alte mancaruri acide au PRALs mai mari. Pentru a mentine pH-ul ideal, dieta ta ar trebui sa fie compusa din verdeturi, ierburi si condimente, legume radacinoase, ceapa, usturoi, praz, arpagic, broccoli, conopida, varza, fasole, linte, mazare, nuci si seminte combinate cu cereale cu gluten minimal, precum orezul.

Acestea sunt unele sugestii pentru a te ajuta sa-ti imbunatatesti nivelul alcalin:
1. Verifica-ti regular pH-ul
2. Bea mai multa apa( alcalina, daca este posibil)
3. Redu pe cat posibil mancarurile acide din alimentatie
4. Adauga mai multe plante in alimentatie
5. Nu consuma mancaruri procesate
6. Elimina sucurile acidulate, zaharul si cafeaua in exces si inlocuieste-le cu ceai de palnte, cafea pe baza de plante si smoothie-uri
7. Inlocuieste laptele animal cu cel de cocos, de migdale sau din plante

Diagrama de mai jos arata ce mancaruri sunt considerate acide sau alcaline:

alimente si pH-ul lor

De ce eliminarea lactatelor, a carnii si a zaharului din dieta ta e cruciala pentru prevenirea si tratamentului cancerului

Este cunoscut faptul ca inlaturarea carnii si a produselor lactate – amble fiind considerate alimente acide – reduce riscul aparitiei cancerului. Institutul American pentru Cercetarea Cancerului( AICR) a publicat mai multe studii pe tema relatiei dintre dieta si prevenirea cancerului, unul dintre ele determinand faptul ca consumul de mancaruri procesate si de carne rosie mareste riscul producerii cancerului. Intr-un alt studiu a fost comparat sangele unor oameni ce mentin o dieta vegana cu acela al oamenilor care urmeaza o dieta standard americana si a concluzionat ca dieta vegana a fost mai eficace in oprirea dezvoltarii celulelor canceroase. Alte studii au aratat cum produsele lactate pot creste riscul dezvoltarii cancerului la prostata cu 30-50%. Un studiu condus de dr. T. Colin Campbell a demonstrat ca principala proteina din lactate, cazeina, e cancerigena.
Cancerul se hraneste la propriu cu proteina animala si zahar si numeroase studii au demonstrat legatura dintre consumul de zahar si dezvoltarea cancerului. Spre exemplu, omul de stiinta laureat al premiului Nobel, Otto Warburg, a demostrat ca in loc sa foloseasca oxigen, celulele canceroase folosesc o metoda de respiratie a celulei numita glicoza( fermentatia glucozei). In absenta glucozei suficiente, celulele canceroase mor.
Este clar ca daca urmezi o dieta alcalina planuita bine, poti sa-ti reduci riscul aparitiei cancerului. Exista exemple de oameni ce au reusit chiar sa se vindece prin adoptarea unei diete alcaline, organice, pe baza de plante.
Pe langa dietele alcaline, mai sunt alte tratamente pentru cancer ce au fost studiate si sunt folosite de pacienti in toata lumea. Unele dintre ele includ injectii cu vitamica C, consumul de turmeric, diete pe baza de plante s.a.

“Lasa mancarea sa-ti fie tratamentul, si tratamentul sa-ti fie mancare.”
– Hipocrate

Daca esti interesat sa afli mai multe despre acest subiect, mai jos am enumerat mai multe articole unde poti gasi mai multe detalii despre acest subiect.

http://www.collective-evolution.com/2013/07/21/man-with-stage-3-colon-cancer-refuses-chemotherapy-cures-himself-with-vegan-diet/

http://www.collective-evolution.com/2014/05/01/can-we-eat-to-starve-cancer-the-diet-to-keep-cancer-away/

http://www.collective-evolution.com/2015/10/02/the-sugar-cancer-connection-many-doctors-arent-telling-you/

Understanding Blood pH And It’s Critical Role In The Prevention Of Cancer

http://www.mwt.net/~drbrewer/brew_art.htm

http://www.greenmedinfo.com/blog/why-alkaline-approach-can-successfully-treat-cancer

http://www.collective-evolution.com/2015/02/11/how-cancer-tumors-use-meat-to-fuel-their-growth/

http://www.collective-evolution.com/2015/09/10/signs-your-body-is-too-acidic-how-to-correct-it/

Lasă un răspuns