12 Mistere pe care nici oamenii de stiinta nu le pot explica

Din totdeauna, oamenii au incercat sa explice lucrurile misterioase pe care le gaseau pe planeta. Marea majoritate sunt acum explicate. Totusi, inca mai exista cateva fenomene sau lucruri care sunt invaluite in mister.

12. Drumul Bimini

In 1930, Edgard Cayce a prezis ca in anul 1968 sau 1969 ruinele orasului pierdut Atlantida vor fi gasite in Bimini. In septembrie 1968, a fost gasita o suprafata de 700 de metrii de cuburi de piatra asezate frumos pe fundul oceanului, foarte aproape de Bimini. Drumul gasit se numeste acum „drumul Bimini”.

Unii cred ca acesta este ramasite sunt ale orasului pierdut, altii cred ca este doar un rezultat al adancirii fundului oceanului.

11. Ciuma dansatoare

In Iulie 1518, in Strasburg, Doamna Troffea a inceput sa danseze si nu s-a mai putut opri. Dupa o saptamana, alti 34 de oameni dansau alaturi de ea. Dupa o luna, numarul de victime crescuse pana la cateva sute. Dansau fara oprire, astfel oamenii mureau din cauza oboselii si a atacurilor de inima.

Acest fenomen nu are nicio explicatie stiintifica care sa poata sa fie valida. Nicio teorie nu poate sa explice energia necesara pentru a dansa in continuu mai multe zile.

10. Andrew Carlssin

In 2003, FBI-ul a arestat un barbat acuzat pentru inselatorie a bursei de valori. Avand numai 800$ el a reusit sa castige 350 de miliarde de dolari facand 126 de tranzactii foarte riscante.

Dupa ce a fost arestat, Andrew a spus ca primea acele informatii din viitor si ca el vine defapt din anul 2256 cu o masina a timpului. Mai tarziu cineva a platit pentru el cautiunea in valoare de 1 miliard de dolari si Andrew a disparut.

9. Raul care fierbe

Un baietel pe nume Andres Ruzo a auzit adesea povesti de la bunicul lui despre un rau care putea sa fiarba pe cei care intrau in el. De atunci baiatul a visat sa descopere acest rau.

Ani mai tarziu, Andres a devenit geolog, iar alaturi de un saman drept calauza, a reusit sa gaseasca raul in 2011. Temperatura apei este aproximativ 86 de grade Celsius. Raul acesta este un adevarat miracol, mai ales ca se afla la o distanta de 700 km de cel mai apropiat vulcan.

8. Ruinele subacvatice din Yanugami

Terasamente au fost gasite langa insula Yonaguni (Japonia) de scafandri in anul 1986. Formatiunile subacvatice erau un grupuri mari si treceau de 5 etaje. Au fost gasite artefacte care afirma faptul ca in aceste locuri au locuit oameni.

Chiar si asa, oamenii de stiinta insa nu sunt sigur care este adevarata origine a piramidelor. Ei presupun ca aceste formatiuni sunt facute de oameni, ca apartin unei civilizatii preglaciale.

7. Fotografia din Muzeul Bralorne

Aceasta fotografie arata deschiderea Golden Bridge din Canada, 1941. In multime este un barbat imbracat total diferit de moda anilor ’40. Poti sa observi jacheta cu fermoar si gluga, bluza inscriptionata in stilul secolului XXI si un aparat de fotografiat portabil.

Unii oameni spun ca este un calator in timp surprins intr-o fotografie din trecut.

6. Geoglifele din Padurea tropicala din Amazon

Studiind campiile Padurii tropicale Amazoniene, oamenii de stiinta au gasit numeroase semne pe pamanul acestora – geoglife.

Specialistii au descoperit 450 de geoglife in parea nordica a Briziliei si a Boliviei. Cel mai vechi au intre 3.000-3.500 de ani.

Teoria majoritara se bazeaza pe faptul ca acestea erau locuri unde se tineau intalniri, discutii si ritualuri.

5. Lumini din timpul cutremurelor

Luminile puternice care acompaniaza cutremurele sunt considerate unul dintre cele mai misterioase fenomene. Inca din 1600, au fost 65 de cazuri reale in care cerul se aprindea in timpul unei activitati seismice. Totusi aceste lumini apar doar la 0,5% dintre cutremure.

Multe teorii au fost create pentru a explica fenomenul, dar niciunul nu se apropie de adevar.

4. Fata inghetata

Pe data de 20 Decembrie 1980, Jean Hilliard conducea catre casa parinteasca printr-o furtuna de zapada. Masina ei s-a oprit si ea a decis sa mearga pe jos pana la case prietenilor ei care era mai apropiata. Din cauza frigului, Jean si-a pierdut constiinta si a stat 6 ore in zapada pana a fost gasita.

Cand Jean a fost dusa la spital nu dadea semne ca este in viata, iar pielea ei era atat de inghetata incat medicii nu au putut sa ii faca injectiile necesare. Doctorii erau sigur ca fata este moarta. Dupa ce a fost desghetata, ea a inceput sa se miste putin cate putin. Dupa 3 zile isi misca picioarele, iar dupa 6 saptamani era absolut sanatoasa.

3. Vasul fantoma Carroll A. Deering

Carroll A. Deering a fost un vas comercial american care a devenit foarte cunoscut din cauza misterului care il invaluie. In 1921 a fost gasit esuat, fara echipaj la bord. Era inca plin de mancare, dar jurnalul capitanului impreuna cu toate bagajele echipajului , cat si ancora si sistemul de navigatie lipseau. Carma era rupta.

La sfarsitul anului 1922, investigatia a luat sfarsit deoarece ocifialii nu au reusit sa gaseasca o concluzie.

2. Omul care aduce ploaia

Bunicul lui Don Decker a murit in 1983 in Stroudsburg, Pennsylvenia. Dupa inmormantare, tanarul a inceput sa aiba febra si se simtea ca intr-o transa. In acelasi timp, apa a inceput sa curga de pe tavan si de pe pereti in sufragerie. In aceasta parte a casei nu erau tevi de apa. Toata lumea era socata de fenomen.

Un prieten de-al lui Don a chemat politia. Ofiterii l-au rugat sa il scoata pe Don din casa si sa il duca la un restaurant din apropriere. Acelasi fenomen s-a intamplat si acolo – apa a inceput sa curga de pe pereti si tavan. Imediat cum Don a iesit din restaurant, ploaia s-a oprit.

1. Oceanul de sub ocean

Oamenii de stiintaau descoperit un rezervor gigantic de apa la 660 km adancime de suprafata Pamantului. Volumul acestui rezervor este de trei ori mai mare decat Oceanul Planetar. Multumita acestei descoperiri, o noua teorie a aparut. Apa de la suprafata care formeaza marile si oceanele a venit din interiorul planetei si nu invers cum se credea initial.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.