5 cele mai bantuite locuri din Europa

Povestile cu fantome si strigoi exista de cand lumea. Oamenii adora sa auda istoria sumbra a unei cladiri sau a unui loc, insa sunt locuri in toata lumea unde, chiar daca evenimentele intunecate s-au incheiat acum foarte mult timp, acestea continua sa se repete si in prezent. Acestea sunt cinci locuri din Europa care au o istorie mai speciala, dar nicidecum in sensul bun al cuvantului.

1. Castelul Predjama – Slovenia 
Prima data cand castelul a fost mentionat este in anul 1274, cand Patriarhia din Aquihilia l-a renovat in stil gotic. Constructia castelului porneste din interiorul pesterii Postojna, iar in prezent accesul catre pestera se poate face doar prin castel.
In secolul a XV-lea, castelul i-a servit ca ascunzatoare cavalerului german Erazem Lueggercare fugea de Imperiul Roman, dar din cauza unui razboi de interese, cavalerul a fost tradat de unul dintre aliati sai si ucis. In castelul Predjama se gaseste o camera de judecata care are doua iesiri – una catre camera de tortura si cealalta catre o prapastie, asadar niciunul dintre cei judecati acolo nu ramaneau in viata. Cele trei camere si pestera sunt locurile cu cea mai mare activitate paranormala din castel.
Se spune ca este unul dintre cele mai bantuite locuri din Slovenia, deoarece are o istorie violenta, dar mai aparte este faptul ca pestera din care porneste constructia este formata in principal din cuart, piatra semipretioasa care are o putere mare de retinere a energiilor pozitive sau negative, lucru ce face posibila repetare istoriei, chiar si in prezent.
Emisiunea Ghost Hunters International a dedicat un episod acestui castel, aceea fiind si prima investigatie paranormala facuta vreodata in castel.

https://youtu.be/x6hQDuwPCLc

2. Catacombele, Paris, Franta 
Parisul este construit deasupra unui sistem de tunele si pasaje foarte complex. Aceste tunele au fost folosite pe post de osuare pentru mai mult de 6 milioane de oameni, deoarece in anul 1778 orasul avea doua probleme – surpari ale mormintelor si faptul ca in multe dintre cimitire nu mai era loc. Asa ca in 1786-1789, o mare parte din oseminte au fost mutate in catacombele orasului. O mica parte din catacombe este deschisa publicului, restul zonelor find interzise din cauza riscului de a te pierde in acest labirint subteran. Chiar si asa multi se aventureaza in partile mai putin cunoscute, fiind usor sa intri in catacomba din cauza ca Parisul este plin de intrari secrete, nesupravegheate. Foarte putini din oamenii care intra ilegal reusesc sa iasa la suprafata.
In 1990, un barbat decide sa filmeze un tur al tunelurilor nepopulare din catacomba. Camera lui de filmat a fost gasita cativa ani mai tarziu, dar nu si posesorul ei. Filmarea este initial simpla, capturand osemintele de pe peretii tunelurilor. Insa dupa aproximativ 40 de minute barbatul intra intr-o stare de panica, iar filmarea devine din ce in ce mai frenetica pana in momentul in care camera este aruncata pe pamant, continuand sa filmeze pana la terminarea bateriei. Ce s-a intamplat cu acel barbat este inca un mister.

3. Château de Brissac, Maine-et-Loire, Franta  Maine-et-Loire, Franta
Castelul a fost construit in secolul al XI-lea de Contele de Anjou si apoi reconstruit in secolul al XV-lea de Ducele de Brissac, care i-a dat si numele. Este cel mai inalt din Franta, avand un farmec si o eleganta aparte, dar cu toate astea istoria violenta continua sa se intample si in prezent. Repercursiunile unei crime duble care care a avut loc in secolul al XV-lea se resimt si astazi prin prezenta uneia dintre cele mai populare fantome din castel – Doamna Verde. Actualii locuitori s-au obisnuit cu presenta ei in camerele castelului. E des vazuta in turnul capelei imbracata intr-o rochie verde, iar vocea ei este tot timpul auzita prin castel odata ce se lasa intunericul.

4. Ancient Ram Inn, Gloucestershire, Marea Britanie 
Construit in 1145, hanul este considerat ca fiind cea mai bantuita casa din tot regatul britanic si poate chiar cea mai bantuita din lume. Istoria hanului este presarata cu numeroase ritualuri de sacrificiu de copii, ritualuri satanice si multe entitati care sunt inca foarte active. Hanul este contruit la intersectia a doua drumuri, fapt pe care multi il considera un semn negativ. Pe deasupra, pe terenul pe care este ridicat a fost acum 500 de ani un cimitir pagan. Cu asemena istorie ingrozitoare in spate, acesta este deschis publicului astazi, insa marea majoritate a oamenilor care aleg sa doarma acolo pleaca in timpul noptii, deoarece foarte des sunt atinsi, impisi sau trasi din pat de forte nevazute.

5. Casa bantuita din Borgvattnet, Suedia 
Construita in anul 1876, casa a fost prima oara documentata ca fiind banduita in 1927 cand locuitorii ei au relatat cateva dintre experientele paranormale traite acolo.
Rudolf Tangent, un preot care a locuit in casa in anii ’40 a vazut aparitia unei femei batrane imbracata in gri care, dupa cateva secunde a disparut din fata ochilor lui. Tot in anii ’40, un barbat si sotia lui au spus ca au avut mai multe experiente paranormale in casa, mai ales sunete inexplicabile sau obiecte care se muta.
Una dintre cele mai inspaimantatoare intamplari a fost in camera de oaspeti unde o femeie dormea. In timpul noptii ea se trezeste subit si vede ca langa patul ei sunt trei batrane care se uita la ea. Abia cand femeia a aprins lumina cele trei aparitii au devenit din ce in ce mai translucide pana au disparut.
Cladirea actuala serveste ca restaurant si pensiune, iar daca vei ramane toata noaptea, vei primi un certificat pentru curaj.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.