Lumea in care traim este intr-o continua evolutie. Adesea auzim stiri despre descoperirea unui nou tip de cobustibil sau tehnologie care ne va usura viata. Dar nu la fel de des auzim de miracole sau descoperiri medicale. Asta ma face sa ma intreb daca nu cumva petrecem prea putin timp intelegand si cunoscand mai bine propriul organism.

Intotdeauna m-au fascinat miracolele medicale, de fapt din acest motiv serialul meu preferat este Doctor House. Chiar daca unele dintre cazurile care apar in serial par imposibile sau fara sens, sa stiti ca nici realitatea nu e mai departe.

„Miracolele nu contrariul naturii, ci contrariul a ce stiam noi despre natura.” – Sfantul Augustin

Asa ca am vrut astazi sa va prezint 5 cazuri medicale miraculoase pe care nici doctorii nu au putut sa le inteleaga.

Cazul 1

In anul 1977, un bebelusi de 11 luni, cu simptome ale unei boli de plamani care este fatala in majoritatea cazurilor, a fost dus la o clinica specializata de un pastor penticostal pentru ca era in stare critica. Tine-ti minte ca aceasta a fost a doua incercare de a invinge boala, prima fiind fara succes. Cu toate asta, cateva zile mai tarziu copilul se simtea extraordinar de bine, iar peste cativa ani boala disparuse complet.

Cazul 2

In 1975, o studenta la fizica a fost rapid diagnosticat cu sindromul Water-House Friderichsen. O boala fatala, o infectie bacteriana in sange care duce la sangerari interne masive. In spitalul in care a fost diagnosticata studenta rata de succes a vindecarii acestei boli era de 0%. In aceeasi seara, patru grupuri diferite au trimis in mod activ ganduri bune si intentii pentru insanatosire colegei lor si aproape imediat se putea observa o imbunatatire a conditiei ei. In prima zi cand a fost admisa pentru internare, radiogrfiile ei aratau pneumonie in partea stanga cu partea din mijlocul plamanului total nefuctionala. De asemenea, avea sangarare intraoculara la ochiul stang, pierzandu-si vederea complet la aceasta. Numai 48 de ore mai tarziu, radiografia a aratat ca ambii plamani sunt erfect sanatosi si funtionali si isi recapatase vederea complet. Doctorii au spus ca e imposibil sa se intample asa ceva, dar totusi s-a intamplat.

Cazul 3

Cazul al treilea este despre o femeie care a cazut pe ciment. A fost dusa la spital si radiografia arata ca avea o fractura compusa la pelvis. Aceasta este o rana serioasa careia ii trebuie foarte mult timp sa se vindece si la fel de mult timp dureaza si reabilitarea. Femeia a fost dusa acasa unde a fost inconjurata de prieteni si familie care s-au rugat pentru sanatarea ei. Ar fi trebuie sa ramana la pat foarte mult timp si sa ii fie imposibil sa se miste multe sapatamani, chiar luni, dar ei i-a luat doar 2 zile sa isi revina complet.

Cazul 4

In anul 1970, Monkwearmouth, capitanul unei brigade de fete de la Biserica Baptista Enon, a avut varice ulceroase la picior cu care a avut probleme multi ani de zile. In fiecare dimineata bandajele ei erau pline de puroi. Doctorul i-a spus ca rana nu i se va vindeca, iar daca cumva se tesutul se va reface, ii va trebui cu siguranta grefe de pliele.

Ce s-a intamplat in cazul ei, din nou, a fost intentie pura de a fi sanatos. Ea a fost vizitata de prieteni si de familie care s-au rugat in acelasi timp pentru binele femeii. Vindecarea a fost aproape imediata. Dimineata urmatoare, locul in care era ulceratia era acum acoperit de un strat de pliele sanatoasa. O saptamana mai tarziu, toata rana era vindecata complet.

Cazul 5

In 1963, un barbat numit Robin Talbot care facea parte din Fratia Misionarilor Straini, impreuna cu sotia sa, au fost primii crestini care au locuit in satul Still Water. Satul se afla in zona trbului Mong din Tailanda de nord. Cat timp au locuit acolo, o femeie pe nume Ling, in varsta de aproximativ 50 de ani, s-a imbolnavit grav. Dupa spusele satenilor si a misionarilor, ea a murit foarte curand dupa asta. La 20 de minute dupa ce a murit, ea s-a ridicat si a inceput sa povestesca cum este viata de apoi. Aceste fiind spuse, e foarte imporbabil ca ea sa fii murit.

In tinutul stiintific modern al zilelor nostre, situatia descrisa mai sus este numita experienta aproape de moarte, ceva ce poate sa fie documentat, verificat si confirmat de neurologi, chiar daca nu poate sa fie explicat.

Stiinta din spatele acestor fenomene

Continuam sa descoperit astfel de intamplari. De exemplu, in 1993, Brendan O’Regan si Caryle Hirsberg de la Institutul de Stiinte Noetice au parcurs o mare parte de literatura medicala. In acel an, ei au gasit 1.200 de cazuri de remisie spontana. Adica vindecari imediate, complete, neasteptate.

„Din acele cazuri, 1.051 se refereau la remisii spontane de cancer si 334 de alte boli. Toate acele cazuri aveau dovezi clare ale bolii – radiografii, biopsi si altele. Unii dintre acei pacienti au refuzat medicamentatia sau nu aveau la indemana medicamentatie, iar altii au fost tratati cu metodele din acel timp, dar era cunoscut faptul ca nu era suficient pentru o vindecare completa. Cu toate acestea, toti acei pacienti s-au vindecat complet!” Dean Radin, Doctor, Director de Stiinta al Institutului de Stiinte Noetice.

Chiar daca multi oameni din comunitatea stiintifica nu vor sa discute despre acest subiect, asta nu inseamna ca puterea credintei nu poate sa vindece. Cu siguranta nu ar „durea” daca incorporam credinta in practica medicala „traditionala”. Intentiile pozitive au fost dovedite stiintific ca au un efect puternic cand vine vorda de boli.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.