7 moduri prin care poti sa iti deschizi chakrele

Energie! O iubim si avem nevoie de ea. Avem nevoie de ea in fiecare zi, sanatatea si buna starea ta depind de un nivel optim de energie fizica si spirituala. Fara o curgere lina a energiilor prin chankra-e, poti sa te simti singur, fara putere, melancolic. Daca exista un blocaj care opreste energia sa ajunga unde e nevoie.

De jos in sus, de la primul centru de energie care e localizat la baza coloanei vertebrale pana la ultimul centru, aflat in crestetul capului, in corpul tau exista un sistem complex care primeste energie de la lumea exterioara si o foloseste intr-un cumul de lucruri care se revarsa pe toate planurile vietii tale. Cand suntem calmi si echilibrati, energia circula fluid in corp si poate sa pastreze starea si sanatatea. Totusi, in timp, dupa mai multe experiente, suparari, stari emotionale proaste sau chair traume de orice fel, pot aparea blocaje si socuri care impiedica procesul descris mai sus.

Ce poti face pentru a mentine buna sanatate si pentru a nu avea blocaje energetice? Recomand acesti 7 pasi simpli, usor de urmat pentru a echilibra si improspata energiile centrilor:

1. Intoarce-te la pamant. Mergand prin natura, chiar mergand descult prin iarba, poate sa iti respabileasca fundatia energetica. Impamantarea iti va da experienta de a fi in prezent, stabil si sigur si iti va incarca prima chakra.

2. Cufunda-te in apa. Sa faci baie in mare, ocean sau chiar sa umpli cada de acasa cu apa sarata, uleiuri esentiale, iti va ajuta mult a doua chakra. Energia apei guverneaza experienta placerilor si poate sa fie incetosata de rusine si vinovatie. Imagineaza-ti ca toata vinovatia si rusinea se dizolva in apa si iti recapeti puritatea.

3. Misca-ti corpul. Poti sa iti activezi si energizezi a treia chakra sau plexul solar prin miscare fizica, mai ales afara, cand soarele rasare sau inainte de apus. Activitatile precum t’ai chi, pilates sau yoga trezesc si incarca centrul puterii, actiunii si al increderii in sine. De altfel, la fel de mult ajuta si alergatul, picioarele fiind corelate cu acest centrul, la fel si viteza.

4. Da si primeste iubire neconditionata. A patra chakra sau chakra inimii, este centrul compasiunii care fuctioneaza cel mai bine cand are parte de iubire neconditionata si nelimitata pentru sine, pentru ceilalti si pentru intreaga lume. Poti incepe simplu. A da iubire nelimitata unui animal de companie este perfect si te va ajuta enorm. Si, din fericire, animalele au caracteriscta de a da si ele iubire nelimitata, astfel creand o legatura foarte frumoasa.

5. Exprima adevarul tau. A cincea chakra, aflata in zona gatului, guverneaza vorbirea si exprimarea de sine. Sa scrii un jurnal foarte onest poate sa ajute foarte mult acest centru si il poate purifica. Foloseste-ti vocea cand scrii, canta, citeste cu voce tare si comunica ceea ce simti.

6. Foloseste-ti viziunea interioara. A sasea chakra tine de intelectul superior, claritatea si viziunea ta interioara. Meditatia zilnica te va ajuta mult sa activezi aceasta chakra si sa iti deschizi mintea. O tehnica simpla de activare a acestui centru este meditatia pe flacara unei lumanari. Trebuie doar ca privirea ta sa fie la acelasi nivel cu flacara, astfel incat sa ai capul si coloana vertebrala dreapta. Recomand postura lotusului, jumatate lotus, poti sa stai in genunchi si sezand pe talpi sau chiar si turceste. Lumanarea sa fie la o distanta de un brat de tine. Tot ce trebuie sa faci este sa privesti flacara – incerca sa fii foarte atent la ea. Cand te opersti, inchide ochii si mediteaza asupra starii. Observa cat de calma este mintea dupa acesta tehnica.

7. Deschide conexiunea cu planul spiritual. A saptea chakra este conexiunea nostra cu planul spiritual, cu universul. Iti deschide consiinta. Deschiderea si meditatia pe a sasea ckahra te va ajuta mult si in activarea acestei. Rugaciunea este iar o tehnica care iti va ajuta mult acest centru. Poti chiar sa te rogi pentru a fi ghidat, pentru a avea o viziune pozitiva si ganduri frumoase sau modul in care poti sa ajuti oamenii din jurul tau sau lumea.

In timp ce vei munci pentru a iti purifica energiile prin tehnici yoga sau alte activitati care te ajuta in privinta asta, vei observa ca vei avea o conexiune din ce in ce mai buna cu adevarata ta natura. Vei avea mai mult control asupra vietii tale si vei avea mai mult succes pentru ca nu vei fi singur in tot acest proces al existentei, ci vei fi impreuna cu universul care te va ajuta si ghida. Vei fi mai fericit, mai liber, mai sanatos, mai iubitor, indraznet, focalizat si mai conectat cu tine insuti/insati.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.