8 Studii stiintifice paranormale care te vor face sa pui la indoiala realitatea – Partea a II-a

Click aici pentru a reveni la prima parte a articolului.

5. Experimentul celor doua canaluri cuantice

In acest experiment, un sistem optic cu doua canaluri a fost folosit pentru a testa care este rolul constientiintei in momentul in care avem de aface cu o cadere a frecventelor cunatice. Ratia de interferenta a celor doua canaluri de putere spectrala care transmiteau numai pe un sigur canal scadea atunci cand participantul la experiment isi se concentra asupra lor.

In acest studiu s-au descoperit factori care sunt asociati cu contiinta si modul in care un om poate sa controleze diferite interferente din exterior.

„Observatiile nu doar ca strica ceea ce a fost masurat, dar chiar ele produc acele masuri… Noi facem aceste lucruri posibile. Noi singuri producem rezultatele masurilor.”

„Este imposibili sa formulezi reguli ale mecanismelor folosite de fizica cuantice in mod consistent fara sa faci referinta la constiinta” – Eugen Wigner, fizician si matematician care a primit Premiul Nobel in 1963.

„O concluzie fundamentala pentru noua fizica recunoste faptul ca cel care observa creaza realitate. Ca observatori, ne implicam personal in creare proprii realitati. Fizicienii sunt fortati sa admita faptul ca universul este o contructie „mentala”. Fizicianul pionier Sir James Jeans a spus: ‘Firul de cunoastere se intreapta spre o realitate non-mecanica. Mintea nu mai pare ca este un intrus accidental in planul fizic, material. Treci peste asta si accepta ce se intampla. Universul este imaterial – mental si spiritual.’ ” – R.C Henry, profesor de fizica si astronomie la Universitatea Johns Hopkins.

6. Alegeri intarziate / Radiera cuantica

Ca experimentul de mai sus, alegerile inziate sau radiera cuantica a fost demostrat si repetat de foarte multe ori. De expemplu, fizicienii de la Universitatea Australiana Nationala au facut acest experiment, iar descoperirile au fost publicate in „Nature Physics„.

Acest experiment ilustreaza cum prezentul poate sa schimbe ceea ce s-a intamplat in trecut. Arata ca timpul poate sa mearga si inapoi si ce anume poate sa il reverseze, dar si cum viitorul cauzeaza trecutul.

„Daca incercam sa atribuim un inteles obiectiv pentru starea cuantica a unui singur sistem, curiosul paradox va aparea: efectele cuantice copiaza nu doar actiunea de la distanta care este instantanee, dar si ,dupa cum se vede, influenteaza si actiunile viitoare si evenimentele trecute.” – Asher Peres, pionier al aceste teorii cuantice.

7. Experientele in afara corpului si Experientele aproape de moarte

Doctorul Bruce Greyson este considerat unul dintre oamenii de stiinta cei mai de seama care au studiat experientele aproape de moarte. El este profesor pentru Psihiatrie si Stiinte Neurocomportamentale la Universitatea din Virginia.

El descrie cazuri alte unor oameni care erau in moarte clinica (creierul incetase sa functioneze), dar observand ceea ce li se intampla si in restul corpului. Doctorul spune ca au fost multe momente in care oamenii puteau sa descrie lucruri pe care nu aveau cum sa le cunoasca. Un alt argument semnificativ al Doctorului Greyson este faptul ca acest timp de studii au fost descurajate din cauza faptului ca stiinta este vazuta ca tinad de planul material. Pentru comunitatea stiintifica trebuie sa ai dovezi vizuale, altfel nu esti luat in seama. Este trist ca nu putem sa explicam aceste teorii prin intermediul planului fizic, material, altfel vor fi imediat discreditate. Simplul fapt ca „constiinta” insasi nu este materiala este dificil de intele pentru multi oameni de stiinta;  ca rezultat ei cred ca nu poate sa fie studiata prin stiinta.

„Rezultatele studiilor noastre arata ca factorii medicali nu au nicio legatura cu experientele aproape de moarte. Toti pacientii au avut stop cardiac, clinic erau considerat morti pentru ca nu mai erau constienti si sangele nu mai ajungea in creier. Daca in 5-10 minute nu se face resuscitare cartio respiratorie, pot sa apara deteriorari ireparabile la creier si pacientul va muri.”

Alt studiu vine de la Universitatea din Southampton, unde s-au gasit dovezi stiintifice ca poti sa fi constient pentru cel putin 7 minute dupa ce ai intrat in moarte clinica. In lumea stiintifica asta se credea ca este imposibil.

8. Vindecarea de la distanta

„Pe parcursul a 30 de ani,cercetari importante au fost facute pe baza potentialului si a practicii de a vindeca de la distanta. Aceasta practica atrage din ce in ce mai multa atentie, fiind o componenta importanta a medicinei holistice. Multi oameni care profeseaza in acest domeniu cred ca practica vindecarii de la distanta iti pot dezvolta mult capacitatea de a vindeca in general.” – Marilyn Schlitz, doctor, presedinte al Instutulului de Stiinte Noetice.

Un alt studiu examineaza efectele intentiei asupra celui care trimite intentia  (emitator) si asupra celui care o primeste (receptor).

Conductorii la nivelul pielii masurau fiecare membru, amandoi fiind intrebati cum se simt in prezenta celuilalt. In timp ce receptorul statea relaxat intr-o camera separata timp de 30 min, emitatorul directiona intentii asupra celuilalt pe perioade pe 10 secunde la intervale aleatorii. Au participat 36 de cupluri la 38 de astfel de testari. In 22 dintre cupluri, un membru suferea de cancer. In 12 dintre cupluri, persoana sanatoasa a fost antrenata sa directioneze intentia catre pacientin in fiecare zi timp de trei luni inainte de inceperea experimentului. Restul de 10 cupluri eu fost testati inainte ca unul dintre parteneri sa fie antrenat. Iar 14 cupluri sanatoase nu au fost antrenati deloc. 

Studiul a concluzionat ca motivatia puternica de a face pe cineva sanatos sau ca tu sa devi mai sanatos poate sa creasca efectul acestui fenomen. Directionand intentia spre o alta persoana se asociaza cu activarea atutomata a sistemului nervos central al acelei persoanae – iar in acest caz, activarea conductorilor de la nivelul pielii.

Click aici pentru a reveni la prima parte a articolului.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.