Abstinenta

 

Energia sexuala acumulata prin abstinenta poate fi transformata in arta, poezie, dans sau invenTii.

Girdhar Joshi

In acest proces de transformare de la energia sexuala la creativitate, de cele mai multe ori se cere abstinenta pentru perioade prelungite de timp. Din experienta multora, se intelege ca acest lucru este un proces in curs de dezvoltare a vointei si de concentrare in ciuda instinctelor naturale.

Energia sexuala sub forma de sex in timpul acestei etape a anumitor cai spirituale poate fi vazuta ca o distragere a atentiei, o risipa de energie a corpului si motivatiei, asa zisa defocalizare.

In perioada de practica a abstinentei, majoritatea observa in ei cantitati de energie, concentrare si creativitate sporite. Pentru majoritatea, practicarea acestui proces de transformare pe o perioada mai lunga de timp, ii face sa devina foarte fascinati de intensitatea acestor calitati nou trezite pe care le experimenteaza.

In timpul acestei perioade, de abstinenta sexuala, se observa o accelerare in procesul dezvoltarii personale in care se produc profunde schimbari interioare. De asemenea, in timpul procesului de abstinenta se experimenteaza si niveluri de energie fara limitare fizica, si o dezvoltare de concentrare mentala de lunga durata.

Experimentarea abstinentei sexuale a aratat ca avertizarile cu privire la sex, in atat de multe scripturi spirituale, arata ca sexul nu este neaparat in sine un lucru rau (in cazul in care ar fi fost, niciunul dintre noi nu ar fi aici) ci mai degraba manifestarea sexualitatii intr-o forma degradata ar trebui eventual descurajata, deoarece poate fi o puternica distragere. Mai degraba energia sexuala folosita gresit poate pur si simplu sa iti distraga atentia de la urmarirea intensa a caii spirituale.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.