AJNA Chakra – Cel de-al treilea ochi

  • VOINȚĂ SUPERIOARĂ, FOCALIZARE, CONCENTRARE, CLARVIZIUNE
  • Probleme cheie – probleme ale glandei hipofize, confuzie, instabilitate mentală, abulie
  • Aspect interior – clarviziune
  • Proiecție în corpul fizic – în centrul frunții 
  • Acțiune spirituală – putere de concentrare, viziune holistică asupra realității, capacitate de control asupra corpurilor fizice și subtile, acces la ideile generate de subconștientul colectiv, schimbarea destinului
  • Blocaje – incoerența gândirii, dificultate de focalizare a atenției, fatalitate
  • Simț – psihometria

Cea de șasea chakra este considerată ca fiind al treilea ochii sau ochiul înțelepciunii; această chakra este uneori asociată cu glanda pineală. Odată cu activarea acestui centru energetic, se pune la unison funcționarea ambelor emisfere cerebrale, se armonizează energiile opuse și complementare yin și yang. Ea reprezintă conștiința mentală superioară și oferă posibilitatea de a cunoaște cu anticipație evenimentele din viitor.

Activarea lui Ajna chakra depășește vederea obișnuită fiziologică, pătrunzând în lumile subtile cu ”ajutorul vederii mistice”. Vedere intuitivă, clarviziune și alte forme de cunoaștere și puteri paranormale se obțin odată cu activarea completă a acestui centru energetic subtil. Ea controlează activitatea mentală și dă puterea de a crea noi realități și de a schimba destinul. Persoana care are activată această chakra este preocupată de lucruri dincolo de obiectivele pământești, care deviază mulți oameni de la îndeplinirea Dharmei lor.

Esența acestei chakra este aceea de înțelegere superioară, unificată, holistică asupra Universului și detașarea de acesta.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.