ANAHATA Chakra – Centrul inimii

  • IUBIRE, COMPASIUNE, DĂRUIRE, ALTRUISM, CALM PROFUND LĂUNTRIC
  • Aspect interior – compasiune pentru toate ființele și dăruire față de un principiu superior
  • Proiecție în corpul fizic – în centrul pieptului 
  • Acțiunea spirituală – iubire altruistă și dezinteresată plină de înțelepciune, stare profundă de împăcare și echilibru lăuntric, devoțiune
  • Blocaje – închidere afectivă, atacuri de panică, singurătate, frică de moarte, egoism, lipsă de motivație, insensibilitate și tristeţe, frică de moarte, claustrofobie, afecțiuni ale tiroidei, probleme ale sistemului respirator
  • Element – aer
  • Simţ – tactil

Cea de-a patra chakra este situată în zona pieptului, central, în partea din față; aceasta controlează și coordonează – la nivelul corpului fizic – funcția aparatului respirator (plămânii), circulator (inima) și imunitar (reglează funcția endocrină a glandei timus).

Timusul atinge apogeul activității în copilărie, apoi ivoluează gradat pe măsură ce adultul pierde din spontaneitatea afectivă, din entuziasm și iubirea nepervertită a copiilor. S-a demonstrat științific că această glandă își poate continua activitatea până la vârste înaintate în situația în care omul matur își păstrează ”inima de copil”, păstrând vie flacăra creativității și curiozității.

Forma yantra-ei este un hexagon de culoare albastră format din două triunghiuri suprapuse: unul având vârful în sus – reprezentând energiile specifice chakra-elor superioare -, celălalt având vârful în jos – reprezentând energiile specifice chakra-elor inferioare -, anahata fiind centrul unificator, de echilibru.

Sarcina acestei chakra este de a integra şi echilibra tărâmurile spiritului şi minţii cu corpul nostru fizic (material).

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.