Ce este o chakra?

In Sanskrita cuvantul “chakra” inseamna disc sau roata. In yoga, meditatie si Ayurveda, acest termen se refera la vartejurile de energie din corp. Sunt sapte chakre principale care sunt aliniate pe coloana vertebrala incepand de la baza sirei spinarii pana in crestetul capului. Ca sa vizualizati o chakra in corp, imaginativa un vartej de energie unde materia si constiinta se intalnesc. Aceasta energie invizibila ,numita Prana, este vitala vietii , ea ne pastreaza vibratia, sanatatea si viata.

Importanta chakrelor principale in corp

Aceste vartejuri de energie corespund unor centrii de nervi sau glande din organism. Fiecare dintre cele sapte chakre principale contine manunchi de nervi si organe principale ,dar si stari emotionale, de spirit si spirituale. Intrucat totul se misca, este esential ca chakrele noaste sa ramana deschise, aliniate ,iar energia sa treaca in mod fluid prin ele. Daca exista blocaje, energia nu va putea sa circule. Imagineaza-ti ceva simplu cum ar fi scrugerea de la cada. Daca lasi sa se adune prea mult par, apa nu va mai curge cum trebuie, va stagna si eventual, bacterii si mucegai vor creste. Asa se intampla si in corpurile noastre si chakrele. In cazul cazii este simplu , totul tine de materie si asta se poate repara usor.

Pentru a pastra o chakra deschisa este mai dificil, dar nu si daca constientizezi. Fiindca mintea, trupul, sufletul si spiritul sunt foarte conectate, constientizarea unei plobleme dintr-o parte va ajuta sa puna si celelalte parti inapoi in echilibru. Luati ca exemplu o sotie care si-a pierdut de curand sotul. Se imbolnaveste de bronsita acuta care ii ramane in piept si de fiecare data cand tuseste simte durere. Toata chakra inimii este afectata in acest caz. Daca ea constientizeaza legatura intre pierderea sotului si bronsita, insanatosirea s-ar produce mult mai rapid.

Chakrele materiei

Primele trei chakre. Incepand de la baza coloanei sunt centrii energetici ai materiei. Ele sunt mai mult de natura fizica.

Prima chakra ( Muladhara) : Este chakra stabilitatii, securitatii, alea nevoilor de baza si tine de energiile pamantului. Este localizat la baza coloanei vertebrale si cuprinde primele trei vertebre, vezica urinara si colonul. Cand aceasta chakra este activata ne simtim in siguranta si increzatori in fortele proprii.

A doua chakra (Swatisthana) : Este chakra energiilor sexuale ale apei, a creativitatii si a regenerarii. Este localizata la doua degete deasupra organelor sexuale. Aceast centru da abilitatea de adaptare rapida in medii noi si expimare creativa sporita.

A treia chakra (Manipura) : Este centrul focului, al egoului, al puterii si tine de energiile focului. In artele martiale este cunoscut sub numele de centrul “hara”. Este localizat in zona ombilicului.

A patra chakra : Conexiunea dintre materie si spirit. Localizata in centrul piptului, a patra chakra , Anahata, este mijlocul dintre cele 7 chakre si uneste parte inferioara cu cea superioara. Anahata este de asemenea si podul dintre corpul fizic, minte, emotii si spirit. Este sursa iubirii si tine de elementul aer.

Chakrele Spiritului

A cincea chakra (Vishuddha) : Este localizata in centrul gatului. Este sursa exprimarii verbale ,a abilitatii de a spune adevarul, a intuitiei si a puritatii. Ea include gatul, glanda tiroida, glandele paratiroide, mandibula, gura si limba.

A sasea chakra (Ajna) : Ajna chakra este localizata intre sprancene si i se mai spune si “al treilea ochi”. Ea este in legatura cu granda pineala, Al treilea ochi se refera la poarte care duce spre taramuri si spatii ale constiintei superioare.

A saptea chakra (Sahasrara) : Supranumita si “lotusul cu o mie de petale” , este localizata in crestetul capului. Este chakra care le integreaza pe toate celelalte si simbolizeaza conecsiunea nostra cu divinitatea.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.