Cele 6 reguli de succes ale lui Arnold Schwarzenegger

Am trăit și concurat dupa propriile mele reguli. Mi sa spus „nu poți” din nou si din nou ca am avut obiective ambițioase în culturism, în filme și în politica. M-am confruntat cu îndoială și distragere,dar am reușit să le indepartez din calea mea.

Oamenii întreabă de multe ori „Cum ai făcut-o? Cum ai devenit un campion mondial la culturism, un star al filmelor de acțiune, iar guvernatorul statului California, mai ales fiind din afara Americii?” Raspunsul este simplu: am ascultat aceste șase reguli și am reușit. Am crezut că pot realiza obiectivele mele și am luptat sa dovedesc ca aceia care spuneau ca nu voi reusi se insala.

La fel ca mulți dintre colegii mei culturisti, nu am tinut cont de multe reguli ale societății pentru a avea succes. Am făcut lucruri pe care nimeni alți oameni nu le-ar fi facut. Am lucrat mai mult decât altii. Și acum că am făcut atâta, m-am concentrat pe a da înapoi lumii care mi-a oferat fosrte mult.

Urmați aceste reguli și succesul te va urma inapoi.

1. Ai incredere in tine!

Trevuie ca tu sa ai o viziune – nu mama sau tata – pe care vrei sa o faci reliatate. Am știut când eram copil ca vreau să fiu campion mondial la culturism. Am vrut să fiu cel mai mare culturist ,nu castiga doar un concurs, ci să fie cel mai mare culturist al tuturor timpurilor.

Părinții mei au avut o viziune diferită pentru mine. Ei au vrut ca eu să fie un ofițer de poliție ca tatăl meu, să ma căsătoreasc cu o fată pe nume Heidi și să avem o grămadă de copii, cum avea familia von Trapp în „The Sound of Music”. Am vrut să ies din Austria, să vin în America, pentru a fi un campion. Am avut încredere totală in mine și încrederea în decizia pe care am luat-o și pe care am urmat-o. Să ai încredere în tine, construieste-ti propria viziune, și du-te după ea. Odată ce aveți o viziune suficient de puternica, poti muncii ca sa ajungi la ea.

2. Sparge cateva reguli!

Franco Columbu este scund. Toată lumea ia spus că nu va fi niciodată un campion mondial. Regulile spun ca doar baietii intalti si mari castiga Mr. Univers, Mr. Olympia, și toate titlurile mari. Dar, Franco a încălcat regulile. El a devenit monstrul ucigaș. El a câștigat Mr. Universe de trei ori. El a câștigat Mr. Mondiale. El a câștigat chiar și Olympia de două ori!

Am făcut același lucru. Oamenii au spus nu am putut deveni un actor. Regulile au spus că actorii cu accent nu pot sa fie oameni din politica. Am încălcat aceaste reguli. Nu-mi păsa dacă nimeni în istorie nu a făcut asta vreodată. Am luat cursuri, lecții de indepartare a accentului și lecții de limba engleză. Am muncit din greu si am devenit un om de frunte.

3. Sa nu-ti fie frica de esec!

Atunci când nu reușiti, puteți oricand sa va ridicati si sa mergeti inainte. Trebuie să-ti asumi riscuri. Fara riscuri, nu se poate sparge un record. Dacă puteti sa ridicati 180 kilograme și doriți să ridicati 190, dar va este teama ca nu veti reusi, atunci nu incerca sa ridici 190 pnetru ca nu vei reusi. Relaxați-vă! Nu-ți fie teamă.
Un om al esecului este cineva care cade și nu mai mnceste pentru visul lui. Un câștigător cade, se ridică, se scutura de praf și continuă să munceasca. Nu-ți fie frică să eșueze! Toati oamenii din întreaga lume eșuează. Nu-ți fie frică să ataci visul pe care il ai.

4. Ignora-i pe cei care spun ca nu poti!

Daca i-as fi ascultat pe acești oameni, aș fi încă în Austria, în Alpi, cantand yodeling. Când aveam 15 ani și-a spus oamenilor ca vreau să fie un campion la culturism, imediat mi-au spus că nu se va întâmpla. „Este imposibil”, au spus ei. „Este un sport american. În Austria puteai sa fii schior, biciclist sau poate campion la alergare, dar nu poati fi un campion de culturism.”
Stii ceva? N-am ascultat. M-am mutat în America. Am devenit un campion de culturism. Restul este istorie.

Când m-am candidat pentru guvernator al Californiei, au spus: „Nu, nu poți. Trebuie să fi candidat mai întâi pentru primar, consiliul municipal, senator de stat, și apoi, poate, pentru guvernator.” Am spus la dracu ‘cu toate astea. Sunt pasionat de serviciu public și de a da ceva înapoi. Am vrut să candidez pentru guvernator, am candidat, iar două luni mai târziu, am fost guvernator.

5. Munceste fara oprire!

Nu-mi place când oamenii spun „Eu nu am suficient timp pentru a lucra.” Asta eo prostie pentru mine. Ai 24 de ore într-o zi. Dormi șase ore, și ai 18 ore rămase. Fa-ti treaba, care durează, probabil, 8-10 ore, iar tu ai cel puțin 10 ore rămase. Vrei să-mi spui că nu poți lucra în acel timp?
Citiți o carte, sau acorda atenție la familia tale, petrece timpul cu prietenii, și salveaza 30-45 minute pentru a lucra în fiecare zi. Asta e un minim! Îți promit că poti sa gasesti sau poti sa iti faci timp.

O zi dureaza 24 de ore, nu iti limita durata programului de lucru pentru anumite porțiuni ale acestuia. Munceste fara oprire. Munceste pana nu mai poti. Nimeni nu a avut vreodata succes fără să muncească din greu. Nu există scurtături. Munceste pana nu mai poti si vei reusi.

6. Da ceva inapoi!

Nu ajungem unde suntem astăzi fără nici un ajutor. Cu toții primim ajutor de-a lungul drum. N-am fi reusit singuri. Tot ceea ce am făcut-show-biz, politica, bani, succes în afaceri și culturism, fundația mea, organizațiile de mediu – am facut cu mult ajutor din parte oamenilor.

Din moment ce ei m-au ajutat, veau sa ajut si eu pe altii! Din acest motiv am creat programe de after-school, de asta ajut cu Special Olympics și de asta îmi pasă de probleme de mediu. Vreau să cureț mediul înconjurător și de a crea un viitor cu energia verde, astfel încât lumea noastră sa fie un loc mai bun decât atunci când am mostenit-o.

Fa ceva pentru comunitatea ta, starea ta, țara ta. Da ceva înapoi.

Trebuie sa ajutam oamenii. Sunt milioane de copii care au nevoie de ajutor, care provin din familii care nu au suficienți bani sau nu citesc bine. Ajută-i să învețe să citească!Incurajaza-i pe acesti oamenii să faca exercitii! Alăturați-vă unei organizatii si datii unui copil sarma o imbratisare, pune o medalie în jurul gâtului lor și să spună: „Tu ești un câștigător! Noi credem în tine. Noi te iubim. Nouă ne pasă de tine.”

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.