Cum te va afecta tranzitul lui Jupiter in Scorpion?

In fiecare an, marele Jupiter, cea mai mare si norocoasa planeta din sistemul nostru solar, se muta in alt semn, ajutandu-ne sa calatorim in taramuri necunoscute si aducandu-ne multe oportunitati de a ne expansiona viziunile si limitele.

In astrologie, Jupiter este cunoscut drept marele benefic – cel care aduce multe daruri. Este planeta marilor expansiuni si reprezinta crestere si dezvoltare. Cu Jupiter te poti astepta sa castigi la loterie sau sa primesti acea promovare la munca sau crestere de salariu.

Intr-un fel, Jupiter este una dintre cele mai misterioase planete. In timp ce Saturn, Pluto, Neptun , Uranus si planetele personale au efecte specifice, efectul pe care il are Jupiter este unul care adesea ramane neinteles si vag. Este numita planeta norocului, dar o intrebare pe care o aud mereu este “Am Jupiter in casa relatiilor, dar de ce nu am noroc in relatii?”

Jupiter este echivalentul roman al lui Zeus – zeul zeilor – asadar aceasta planeta este puternica in forme foarte subtile. Converteste patea religioasa intr-un sens pagan: gandeste-te ca vrei sa faci lucrurile sa se dezvolte, astfel totul va prinde proportii mitologice care ar fi imposibile fara ajutorul lui Jupiter. Fiind o planeta de proportii asa mari e foarte important sa fie luat in calcul si semnul in care se alfa.

Ce promite sau ne face sa credem Jupiter anul acesta si ce aduce el pentru fiecare depinde mult de zona de interes in care cade. Ce anume este expansionat, dezvoltat depinde de conexiuni. Iar un lucru care va fi de ajutor este ca Saturn va tranzita prin teritoriul lui Jupiter.

Intrarea lui Jupiter in intensul si profundul Scorpion va fi in data de 10 Octombrie 2017 si va dura 13 luni. Adica 13 luni de explorare si confruntare cu complexitatile vietii si a mortii, dar si cu unghiurile mai intunecate ale subconstientului propriu. Jupiter tinde sa exagereze anumite aspect ale semnului in care este, actualmente calitatile scorpionului. Acum Jupiter este gata ca caute adevaratul si potenialul necontientizat. Putem sa folosim aceast energie investigatoare pentru a intelege si a vindeca probleme pe care le-am tot respins.

Magnetismul si puterea de vindecare a lui Jupiter in Scorpion este o sursa puternica de schimbare. Are puterea sa ne faca sa trecem prin acest proces alchimic de tranformare a potentialului nostru necunoscut, ingropat in fiinta noastra, in ceva ce putem sa il folosim in viata de zi cu zi, in mod constient.

Jupiter in Sporpion aduce tot ceea ce are legatura cu razboiul, moartea si regenerarea la lumina.  Un ciclu de Jupiter in scorpion a fost in momentul razboiului din Balcani si al Masacrului din Rwandan. Dar tranzitul acesta poate sa ofere si pace si speranta, asa cum multe dintre intelegerile despre pace si reducerea de arme au fost in aceeasi perioada.

Cu Jupiter in Scorpion ne putem astepta la modernizarea sistemeler de spionaj sau ale serviciilor secrete sau chiar procese pentru crime care sa fie mai presus de ce ne-am putea imagina (cum sunt cazurile OJ, JonBonnet, Dahlia Neagra si multe altele).

Acte de violenta aleatorii mai sunt o caracteristica a acestui tranzit. De exemplu, Kurt Cobain si Jimmy Hendrix au vost victimele aceste tranzitii.  Scorpionul are un mod de a face moarte fascinanta si transformatoare, in loc de infricosetoare pentru contientul colectiv. Acestea sunt lucruri care cumva ne unifica si ne definesc ca oameni, chiar daca nu sunt deloc placute.

Jupiter arata si parti favorabile pentru semnele Capricorn, Pesti, Rac sau Fecioara prezentand oportunitati similare pentru ajutor, beneficii financiare, conducere si dezvoltare personala, intuitie sporita, chiar si intarirea credintelor spirituale si religioase. Aceasta energie benefica trebuie sa fie continuu activata, astfel oportunitatile nu vor trece neobservate.

A 13-a luna din tranzitul lui Jupiter in Scorpion poate sa fie totusi stresanta pentru celelalte zodii fixe (Varsator, Taur si Leu). Daca nu exista un control bun al apetitului, al comportamentului pot aparea probleme care vin din atasament puternic din relatii, comportament obsesiv sau manipulativ, actiuni facut din prea mult zel, posibilitati de la care avem asteptari prea mari, dorinte puternice de a avea putere.

Si primele luni ale acestui tranzit poate sa le dea batai de cap semnelor fixe, pentru ca trebuie sa accepte schimbarea. Asta inseamna sa actioneze corect dupa noile norme, schimbarea perspectivei, sa caute mai in profunzime pentru a intelege mai bine cine sunt ei cu adevarat si sa elimine incapatanarea si atitudinea de aparare. Va fi frustrant pentru cateva luni pentru semnele fixe, dar cu rabdare si efort pot sa ajunga sa faca lucruri minunate!

Din alt punct de vedere, puten sa folosim aceasta energie pentru a constientiza partea noastra spirituala si puterea spirituala. Dar la cealalta extrema putem sa intalnim lacomia care vine din exterior din bogatie si putere care poate sa duc la exploatarea celorlalti. Liberul arbitru ne lasa insa sa alegem tipul de energie din tranzit pe care dorim sa o cultivam. Daca navigam acest proces alchimic asa cum trebuie, un segment important din viata noastra va fi purificat si transformat pana la finalului lui Jupiter in Scorpion din Noiembrie 2018.

Daca ai Jupiter in Scorpion si in harta natala asta inseamna ca Jupiter s-a intors si in orice casa pica marele benefic, vei resimtii schimbari foarte mari(de cele mai multe ori in bine) mult mai mult decat persoanele care nu au natal Jupiter acolo.

Daca vrei sa intelegi mai bine efectului lui Jupiter in Scorpion aminteste-ti de perioada Octombrie 26 2005- Noiembrie 23 2006. Ce se intampla in acea perioada? 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.