Despre deblocarea corpului fizic

Stie toata lumea ce inseamna torticolis – un gat din acela cu care te scoli intepenit si-l ai asa cel putin o zi intreaga orice ai face. Un astfel de muschi care s-a spasmat si s-a contractat este greu de relaxat. Ei bine daca faci primele exercitii de incalzire, mai ales rotatia capului. Facand aceasta miscare, dar incet, cu ochii inchisi si interiorizat veti constata ca elasticitatea gatului creste. Daca ati avea rabdare sa faceti o ora intreaga ati scapat de un torticolis care altfel va ia 24 de ore ca sa scapati de el.

Cu alte cuvinte ceea ce in sport inseamna a fi tenace, a forta, a trage de muschi sau in alte domenii inseamna a fi ambitios, in yoga inseamna sa ai rabdare.

Yoga este un sistem care premiaza rabdarea, consecventa la maximum. Si care din acest punct de vedere descurajeaza pe cei care vor sa obtina efecte imediate. Gen efectul pastila: ai luat pastila si pe urma razi, dar mai tarziu s-ar putea sa plangi mai tare. Pe cand in yoga s-ar putea la inceput sa suferi un pic dar dupa, efectul cumulativ este absolut extraordinar. Si apoi puteti sa nuantati in functie de ce doriti sa realizati.

Aici la curs invatati o gama completa de tehnici pe toate cele 7 chakra-e. Daca aveti nevoie de mai multa vitalitate faceti flexiile in fata. La inceput s-ar putea sa va doara soldurile, gambele, ligamentele, dar la a doua repetare veti vedea clar ca e mai bine , la a treia la fel. Atunci puteti sa faceti mici sendinte de hatha yoga acasa in care sa insistati doar pe ce aveti nevoie. Efectul de accentuare va fi fantastic. Invatati sa fiti oportunisti in sensul bun al cuvantului: adica sa-i dati corpului vostru ceea ce va cere.

Corpul are un limbaj foarte clar, insa noi suntem atat de preocupati de limbajul masinilor, de limbajul cibernetic, limbajul filozofic si asa mai departe ca nu mai pricepem limbajul simplu.

Ce spune un corp fizic cand te apleci si te dor soldurile? Iti spune: “Sunt intepenit aici, te rog, deblocheaza-ma”, ca altfel intepeneala o sa devina o stare permanenta si vei imbatrani vreo 10-20 de ani numai din aceasta intepeneala. Atunci imediat o zona corpului care este teapana va spune: “Ocupa-te de mine”. In general ai probleme cand neglijezi ceva important din viata ta. Atentie a limbajul corporal.

Daca o anumita zona functioneaza bine, e flexibila, e elastica, e vitala si nici macar nu stii de existenta ei pentru ca functioneaza bine, o poti lasa in pace. Daca o alta zona tipa, striga: “Ocupa-te de mine ca ma doare, sunt intepenit” intelept este sa te ocupi de ea. Si puteti colabora in felul acesta cu propriul vostru subconstient care este foarte intelept. El are acces si la corpul vostru fizic si la subconstientul colectiv, deci e vorba de o experienta fabuloasa pe care a acumulat-o omenirea intr-o perioada mai mare decat va puteti imagina.

Exista oameni inteligenti pe planeta mult mai demult de cand credem noi si toate acestea oricum sunt la nivelul subconstientului colectiv la care subconstientul nostru individual are acces.

Problema este ca noi nu avem acces la propiul nostru subconstient. Dar tehnicile yoga scot la iveala aceste probleme, pentru ca in mod normal nu ne aplecam atat de mult. Daca vrei sa te inchei la sireturi poti sa-ti pui piciorul pe un scaun. Pe cand daca faci anumite posturi yoga, mai speciale, pe care nu le faci in mod normal, ies blocajele la iveala. Altfel se ajunge la situatia aceea in care cineva se crede perfect sanatos pana cand afla ca are un cancer, in faza a treia, greu de tratat. Dar semne au fost nenumarate, insa nu le-au luat in seama. Sau intepeneala si nu-I acorda atentie. Si atunci raul s-a concentrat si s-a internalizat.

Exista o tendinta a omului modern de a ascunde raul pentru ca are el altceva mai important de facut pe urma.

Si atunci toate lucrurile astea se aduna. Este ca cineva care se duce mereu si petrece, chefuieste pe datorie. Si datoria se acumuleaza si la un moment dat executorul vine. Si atunci fiti intelepti si folositi-va de cele invatate la cursul de yoga.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.