Energia Kundalini

Energia Kundalini este o energie care există în corpul fiecăruia, la baza coloanei vertebrale, de obicei într-o stare de repaus vegetativ; din această cauză, majoritatea oamenilor nu o simt și nu știu că este acolo. Dar foarte puțini, probabil unul într-o mie, pot trezi și ascensiona această energie pe coloană. Acest lucru poate fi un eveniment fericit sau poate fi înfricoșător și perturbator, în funcție de modul în care ți-ai trezit Kundalini: intenționat sau accidental. Cuvântul sanscrit, kundalini, înseamnă spiralat, ca un șarpe.

Energia Kundalini nu este recunoscută de știința medicală și este adesea puțin înțeleasă chiar printre profesorii de yoga sau tradițiile spirituale în care se practică meditația. Este, cu toate acestea, menționată cel mai des în literatura Yoga și Tantra (ambele budiste și hinduse).

Povestea lui Kundalini, așa cum se regăsește în literatura Hatha Yoga și așa cum a fost experimentată: Kundalini poate fi „trezit” din propia ei „adormire”, de la baza coloanei vertebrale prin meditație intensă sau practici intense de control al respirației. Hatha Yoga și Tantra Yoga, în formele lor tradiționale, sunt concepute pentru a trezi Kundalini, astfel încât practicantul poate folosi energia extraordinară, astfel eliberată pentru a-şi crește potența meditației. Literatura de specialitate Yoga avertizează practicantul yoga, cu toate acestea, că el sau ea trebuie să se supună pregătirii înainte de a încerca să trezească energia Kundalini. În caz contrar, aceasta poate provoca probleme.

yoginul cu Energia Kundaliniti trezita

Yoginul sau yogini care sublimează cu succes și în condiții de siguranță energia Kundalini capătă un mare aliat în călătoria lor spirituală. Aliatul este o energie, o vitalitate, care netezește calea, care face partea abruptă mai ușor de a urcat și care acționează ca o sabie ce taie prin inerție și condiționare. Pe scurt, Kundalini te poate schimba rapid. Ea poate avansa aspirațiile tale spirituale. Mai mult decât atât, potrivit unor autori, în scrierile despre Tantra, a stârni energia Kundalini şi atingerea eliberării complete în această epocă modernă distrasă (numită Kali Yuga) este esențială pentru un yogin.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.