Evolutia spirituala intr-o prietenie – Cum ne descurcam?

Sa navigam printre schimbarile dintr-o prietenie pot sa ne dea sentimete de confuzie. Impartasim povesti, experiente si exista multe lucruri care ne leaga impreuna. Nu vrem sa ranim pe nimeni, dar simtim ca s-a schimbat ceva in relatie.

Ce iti spune inima? 

Inimile noastre intotdeauna stiu ce este mai bine pentru noi. Cand ne urmam inimile nu vom crea niciodata haos, ci intotdeauna vom urmarii adevarul si evolutia.

La fel si corpurile noastre se acomodeaza imediat la deciziile bune. Daca le ascultam semnele, ele ne vor ghida. Cu cine te bucuri sa petreci timpul, cine te face anxios inainte de intalnire, in timpul ei sau dupa?

Nu inseamna ca nu tii la ei

Sa rupem legatura cu cineva sau sa petrecem mai putin timp nu inseamna ca nu tinem la ei. A trebuit sa renunt la legaturile cu multi oameni din viata mea si niciodata nu a fost pentru ca nu ii iubeam. Inca ma gandesc la prietenii de care am ales sa ma departez, chiar le trimit ganduri bune.

Cand evitam situatiile dificile pentru a ne proteja sentimentele de ceilalti, facem un deserviciu tuturor, ma ales noua insine. Nu ajutam pe nimeni daca stam intr-o relatie in care nu ne simtim intelesi, iubiti sau apreciati.

Cand urmam ceea ce ne spune inima, indiferent de disconfortul pe care il simtim pe parcurs, alegem sa evoluam mai departe. Poate chiar si ceilalti vor fi motivati sa faca acelasi lucru.

Prietenii se bucura de reusitele tale? 

Prietenii sunt alaturi de tine si se bucura de reusitele tale fara sa te judece sau sa aiba sentimente de invidie? Una dintre nevoile oamenilor este sa fie apreciati atunci cand au facut ceva bine, aceasta apreciere fiind tot o forma de iubire.

Si in loc sa te simti prost sau ranit pentru ca prietenii tai nu se bucura de reusitele tale, poti sa ai compasiune fata de ei. Daca ei nu fac asta inseamna ca nu se bucura nici de reusitele lor.

Nu trebuie sa fie dificil

Unele prietenii se departeaza in mod natural si nu este nevoie de o scuza sau sa judecam aceast tip de situatie. In general, asta se intampla cand persoanele aleg in mod constienta ca s-au produs niste schimbari si ca ambele persoane au incredere in noul drum pe care il aleg.

Alte ori este mai dificil, mai ales daca persoanele au o lunga istorie impreuna, au multi prieteni comuni si sunt legati de povesti, experiente din trecut. Cand devine dificil este datorita faptului ca in una dintre persoane s-a produs o schimbare foarte mare, interior sau exterior. Asta creaza spatiu intre persoane, acum ne mai fiind pe acceasi rezonanta ca inainte.

Dar daca pui pe primul loc iubirea, ea v-a castiga intotdeauna. Spunandu-i cuiva ca nu vrei sa mai fiti prieteni suna infricosetor si mai ales dureros. Dar nu trebuie sa fie asa de dificil si complicat. Cum poti sa explici aceste lucruri dintr-un loc al iubirii si al intelegerii?

Poti sa faci noi intelegeri? 

Daca simti ca o relatie care nu prea mai fuctioneaza inca poate sa mai fie schimbata, alchimizata, atunci ai intredere in acest sentiment.

Pentru mine, relatiile fara atasament sunt cele care sunt cu adevarat vii. Unii prieteni inteleg ca sunt intr-o continua evolutie si ca aceasta este alegerea mea, asadar ne vom intalni din nou cand este momentul potrivit. Altii nu s-au ajustat de la a fii cei mai buni prieteni la o relatie non atasata in care nu mai petrecem atat de mult timp impreuna.

Concluzie

Daca vrei o conexiune mai profunda, mai autentica si care sa te inspire, atunci trebuie sa fii curajos. Poti sa treci prin stari de disconfort in privinta prietenilor si poate chiar si a familiei, dar daca iti doresti cu adevarat sa evoluezi, atunci stii ca aceaste reactii sunt doar de moment. Unii vor alege si ei sa evolueze alturi de tine, iar altii nu. Este timp pentru fiecare.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.