Asa cum un poet da viata unei poezii cu care sa arate de la bun inceput viziunea si ideile sale despre lume si univers, exact la fel si filozoful Slavoj Zizek, in documentarul sau “The pervert’s guide to the cinema” spune ca filmele sunt viziunea regizorului asupra realitatii.

Sunt foarte multe filme bune cu mesaje puternice si spirituale, iar azi am ales cateva pentru a vi le prezenta. Am ales filme din genuri diferite pentru a avea o mai mare varietate de optiuni. Pe unele sigur le veti recunoste, dar, chiar si asa, aceasta categorie cuprinde filme profunde si foarte complexe, ce includ multe detalii pe care poate nu le-ati observat la prima vizionare, asadar merita revazute.

  1. Ziua Cartitei (1993, comedie)

Phil Conners este un prezentator meteo la un canal de televiziune cunoscut. Este un personaj foarte egoist si egocentrist care ramane prins intr-o bucla temporara pana invata lectia darniciei, a umilintei si a iubirii.

  1. The Fountain (2006, fantasy)

Un film despre iubire, pierdere si regasire prezentat intr-o naratiune neliniara prin trei povesti care au detalii similare. Este un film cu imagini exceptionale, fantastice, dar si cu profunzimi abisale.

  1. Matrix (1999, science-fiction)

Un film foarte popular care prezinta in mod science-fiction ceea ce hindusii numesc “Maya” sau “Marea Iluzie”, ideea ca realitatea in care traim nu este decat o simpla iluzie.

Alte filme cu premise asemanatoare sunt: The Thirteenth Floor, Truman Show, Dark City, Triangle, Source Code, The Machinist, Shutter Island, Vanilla Sky.

  1. Mr Nobody (2009, fantasy)

Daca acest film ar putea fi pus in cateva cuvinte, cred ca acestea ar fi: cand nu exista limite, orice este posibil. Un film despre diferitele consecinte care pot aparea in urma unor alegeri importante.

  1. I Origins (2014, drama)

Ian Gray este un om de stiinta care doreste sa schimbe lumea prin studiul ochilor. Dupa ce isi pierde iubita intr-un accident tragic, acesta gaseste amprenta identica a irisului ei la o fetita din India. Astfel incepe aventura spirituala a lui Ian in intelegerea mortii si reincarnarii vazute prin ochii stiintei.

  1. Cloud Atlas (2012, aventura, fantasy)

Un film care prezinta vietile anterioare prin diferite ipostaze ale unor personaje si consecintele bune sau rele ale actiunilor si alegerilor acestora, dintr-o viziune atemporala. Ne arata cum un suflet poate sa ia forma unui erou in aceasta viata si a unui criminal in viata urmatoare.

  1. Donnie Darko (2001, drama, thriler)

Povestea unui adolescent care, aflat intr-o bucla temporara, este indrumat de un iepure numit Frank sa isi repare greselile din acea viata pentru a merge mai departe, in urmatoarea existenta a sa.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.