Gnomii – O scurta descriere a fiintelor din categoria elementalilor

In multe culturi stravechi se gasesc povesti si texte care fac referinta la taramuri „magice” si „mitice”, lumi care coexista cu realitatea noastra. Fie ca aceste locuri se pot regasi si pe planul fizic, fie ca sunt intr-o alta dimensiune, ele au fost subiectul multor discutii de-a lungul timpului. Povestile pot fi gasite in budismul antic, in filozofia vedica, dar si in povestile transmise pe cale orala din cultura amerindienilor mai departe in lume. Fara sa tinem cont de culturile din care provin povestile, este clar ca acestea nu sunt doar fabule, ci au o parte de adevar pe care multi au experimentat-o si la care au fost martori.

Idea de gnomi si pitici care traiesc impreuna cu fiintele umane poate sa para ridicola pentru multi cititori, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca multi oameni de stiinta din lumea au examinat obiectiv dovezile existentei acestor fiinte.

Gnomii sunt una dintre mai multe tipuri de fiinte care apartin categoriei elementalilor – entitati magice care personifica forte ale naturii si care au anumite capacitati speciale.

Asadar, cine sunt gnomii? Poate unul dintre locurile in care putem sa gasim un raspuns este in scrierile lui Manly P. Hall, ale carui lucrari ,dupa spusele astronautului din Apollo 14, Doctor Edgard Mitchell, „este un clasic pentru literatura lumii” si ca „va indruma istoria, filozofii si cautatorii de cunostere ezoterica pentru secole”. In cartea lui „The Secret Theachings of All Ages, An Ecyclopedic Outline od Masoni, Hermetic, Qabbalistic and Rasicrucian Symbolical Philosophy” din 1928, Hall descrie Gnomii astfel:

„Elementalii care traiesc in acel corp micsorat care se numeste eterul terrrous sunt grupati cu totii sub numele general de gnomi. (Numele este probabil derivat din grecescul „genomus” care inseamna locuilor.)
Asa cum sunt multe specii de fiinte umane care evolueaza obiectiv prin elementele fizice alte Naturii, asa sunt si multe tipuri de gnomi care evolueaza subiectiv prin corpul eteric al Naturii. Aceste spirite sunt atat de apropiate de rezonanta materiei pamantului incat au o imensa putere asupra rocilor, a florei, dar si asupra oamenilor si animalelor.”

Am petrecut timp intre cu amerindienii din nord si in acea perioada am auzit multe povesti despre „oameni ai stancilor” care erau vazuti de multi din comunitate, mai ales de copii.

„Sunt multe dovezi ca mai ales copii pot sa vada gnomi, aceasta fiind din cauza ca legatura lor cu lumea fizica a naturii nu este inca completa, astfel ei pot sa perceapa mai mult sau mai putin lumi invizibile.”

Dupa scrierile lui Hall, gnomii au familii, conducere si comunitati, exact la fel ca si noi. Poarta imbracaminte si le place foarte mult mancarea.

Potrivit lui Paracelsus, fizician german-suedez si alchimist, care a demostrat importanta chimiei in medicina prin scrierea lui „Philosophia Occulta”, tradusa in engleza de Franz Hartmann:

„Omul traieste in exteriorul elementelor, iar Elementalii traiesc in interiorul elementelor. Acestia au asezari, imbracaminte, obiceiuri si traditii, limbi si conducere proprie, in acelasi sens in care albinele au regina si cirezile de vite au liderul turmei.”

Gnomii sunt spirile ale naturii (elementali) si multi savanti sunt de acord cu asta. Cand vine vorba de interactiunea cu oamenii, ei sunt loiali si cinstiti si de incredere. Totusi, nu trebuie sa le incalci increderea, pentru ca pot sa aduca suferinta si distrugere drept represalii. Atata timp cat un om este in serviciul altora, gnomii vor muncii cu ei si ii vor proteja, dar ” daca omul a vrut sa se foloseasca de ei in scopuri egoiste pentru a dobandi pentru scurt timp putere, ei se vor intoarce impotriva omului si isi vor dezlantui furia asupra acestuia. Acelasi lucru este adevarat daca el vrea sa ii pacaleasca”.

Pe de alta parte, unii oameni au descris gnomii ca fiind greu de condus, rautaciosi, sireti si tradatori. Dar aceeasi descriere poate sa fie valabila si pentru fiintele umane, mai ales pentru ca nu toti impartasim aceleasi calitati si defecte.

Hall a punctat faptul ca elementalii, mai precis gnomii, au fost descrisi in opera lui Shakesprear „Visul unei nopti de vara”, unde spirite ale pamantului se intalnesc intr-un anumit moment al anului. Acolo unde „toti elementalii se aduna si se bucura de armonia si frumusetea Naturii, dar si de recoltele prospere.”

Entitati care exista un lumea non-materiala

Multe alte lumi exista in paralel cu a noastra, un exemplu fiind Shambhala. Paracelsus credea, la fel ca multi altii, ca gnomii pot fi vazuti in anumite momentele ale anului si doar de persoanele care „in raport cu vibratiile eterice”. Acestea fiind spuse, multi altii credeau ca aceste spirite ale naturii aveau si corp fizic/material care le dadea voie sa fie atat in lumea materiala cat si in cea non-materiala.

Cand vine vorba de lumea non-materiala, fizica cuantica, printre multe alte discipline, a dovedit ca si acolo exista substanta, energie – o intreaga lume care este invizibila simturilor noastre si pe care abia incepem sa invatam cum sa o detectam. Aceste lucruri, conform unor fizicieni, sunt cunoscute sub numele de „eter”, ceea ce este interesant pentru ca se crede ca acolo locuiesc si elementalii.

In toate fatetele vietii, inclusiv stiinta, noi continuam sa masuram lumea materiala cautand Particula Lui Dumnezeu si multe altele, chiar daca stiinta a facut descoperiri importante care arata ca la nivel cuantic, ceea ce numim noi lumea materiala, nu este deloc materiala – mare parte din realitate este confectionata din ceea ce nu putem sa percem cu simturile noastre. Fiintele umane nu vad nici macar toate nivelele de lumina din sectru, deci cine stie ce pierdem defapt?

Daca stiinta ar confiram aceasta lume „invizibila”, cine ar putea sa spuna ca acolo exista forme de viata? Forme de viata care traiesc in aceste locuri care au fost subiect de legenda pentru mii de ani, deci sa lasam aceasta informatie sa fie in continuare categorizata ca fiind „mitica”?

Voi inceia cu citatul lui Abbe de Villars, autor si cleric francez:
„Pamantul este aproape plin pana in centru cu Gnomi, oameni de statura mica, care sunt gardieni ai comorilor, mineralelor si ai pretelor pretioase. Sunt inteligenti, prieteni ai omului si usor de condus.”

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.