Inamicul evolutiei spirituale : Cum sa recapatam puterea in lupta cu egoul?

Stii cat de abuziv poate sa fie egoul tau?

Hai sa privim din afara, de parca aceasta parte a ta, egoul, este un individ in sine, separat de tine. Ai sta langa cineva care tot timpul are cerinte nebunesti si care iti spune cum sa iti traiesti viata? Ai asculta o astfel de persoana?

Trebuie sa intelegi ca daca stai pre mult in preajma unei astfel de persoane iti face rau. Iar daca faci asta, atunci inseamna ca trebuie sa iti setezi niste limite mai inalte.

E bine sa stii ca intr-o lupta cu tine insuti incerci sa te justifici egoului tau si sa il faci sa inteleaga ca tu nu esti asa cum vrea el, ca nu ai acele temeri sau indoieli si ca esti capabil. Egoului tau ii place asta pentru ca te va pacali rapid ca ai castigat lupta, ca ti-ai rezolvat acea problema si ca acum totul este bine.

Este foarte fals!

Eogul tau va veni inapoi din nou si din nou ca si cum nu ar intelege situatia. Exact ca o persoana care e abuziva, care nu intelege ca tot ce face este sa proiecteze in afara frica si incertitudine.  Inevitalib, dar contunui sa te legi de ego vei ajunge si tu sa faci acelasi lucru. Vei ajunge sa sa crezi si sa accepti lucruile pe care ti le spune egoul – “Tot ce fac e sa esuez. Nu sunt bun de nimic.”

Pentru a ajunge la luminta, trebuie sa stim ce este intunericul

Desigur ca trebuie sa cunostem intunericul  pentru a ajunge sa cunoastem si lumina. De aceea doar prin cucerirea laturii intunecate, a fricilor, putem sa mergem mai departe, in lumina. Totul este format din lucruri opuse: bine/rau, cald/rece, sus/jos si asa mai departe. Cum sa stii ce e bine, daca nu stii mai intai ce este rau?!

Cand intelegem ca egoul este un sine fals, atunci trebuie sa stim cum sa iesim din acel intuneric, acea pacaleala si sa ajungem sa cunoastem adevaratul sine, fara sa mai cadem in capcana egoului. Pur si simplu sa iti cunosti latura intunecata este suficient pentru a iti da seama de comparatie si de a face o alegere.

Adevarata realitate o poti cunoaste doar prin sine

Mergand pe drumul cunoasterii de sine iti va aduce multe oportunitati pentru a evolua. Pentru ca sinele intelege conceptul de “este ceea ce este” si sterge toate judecatile pe care le poate face egoul. Sinele stie ca orice situatie este un prilej de invatare si le accepta ca atare.

Sinele nu trebuie sa iti readuca aminte in continuu de un eveniment asa cum face egoul. El merge inainte, gaseste rezolvarea si invata din experiente avand o atitudine calma si apreciativa.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.