Locul de intalnire intre neurostiinta, spiritualitate si fizica cuantica: Partea a II-a

Abilitati super-umane

Este fascinant sa te gandesti cat de multe invataturi antice spun ca oamenii au capacitatea de a avea puteri extraordinare capatate prin diferite tehnici. Unuele dintre aceste tehnici, cunoscute sub numele de „siddhis” in traditia yoga. „Siddhis” in sanskrita inseamna perfectiune. Aceste tehnici includ meditatia, dansul static, tobele, rugaciunea, postul si multe altele.

In buddhism, de exemplu, existenta puterilor avansate este rapid constientizata. De fapt, Buddha considera ca discipolii sai puteau sa abiba aceste capacitati, dar fara sa se lase distrasi de ele.

Un profesor care preda studii buddhiste si tibetane de la Universitatea din Michigan, Donald Lopez, descrie multe abilitati ale lui Buddha:

„O data cu starea de iluminare, se credea ca el avea multe tipuri de puteri paranormale, incluzand cunoasterea atat a vietilor antirioare a lui, dar si celorlalte fiinte. Avea abilitatea de a stii gandurile celor din jurul lui, abilitatea de a se dedubla, de a levita si multe altele. Chiar daca a trecut in Nirvana la varsta de 81 de ani, se spune ca putea sa traiasca pana la finalul universului daca asta trebuia sa faca.”

Russle Targ, de exemplu, este fizician si autor, un pionier in crearea laserelor si a aplicatiilor cu laser. El a a cercetat „vederea izolata”, studiu care a fost publicat in diferite reviste de specialitate.

Ce este important este ca aceste fenomene sunt studiat la cel mai inalt nivel al guvernului si sunt corelate direct cu povesti antice despre oameni cu diferite abilitati.

Sanatate si postul

„Oamenii traiesc din o patrime din ceea ce mananca; din celelalte trei patrimi traiesc doctorii.” – Inscriptie egipteana aflata pe una dintre piramide.

Postul este o traditie care a fost incorporata in multe culturi antice – vedica, buddhista, crestina etc. Postul nu trebuie sa fie confundat cu infometarea. Este procesul de a reduce si de a controla experienta hranirii incepand de la partea fizica si ajungand in profunzimi. Multe religii si ghizi spirituali i-au indrumat pe ceilalti sa tina post pentru a revitaliza corpul, mintea si sufletul. nu este niciun secret ca postul este una dintre cele mai vechi inversiuni pentru sanatate cunoscute de oameni.

Postul este unul dintre cele mai bune exemple cand vine vorba de o traditie antica care inca este la fel de practicata si in zilele noastre. In ultimiii ani s-au facut multe studii si cercetare despre beneficiile acestei practici. Ele arata ca, daca este este facut asa cum trebuie, poate sa reverseze complet diabetul de tip 2, sa omoare cancerul, sa regenereze celulele stem, sa regenereze pancreasul, sa repare problemele de ADN si sa dea afara toxinele din corp. De altfel, poate sa repare tesutul cerebral.

Cu toate aceste beneficii, doctorii recomanda sa nu fie facut, fara sa puna in discutie un studiu care sa arate ,intr-adevar, ca este o practica nociva. Toate studiile arata doar cat de benefic este postul pentru organismul uman.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.