Locul de intalnire intre neurostiinta, spiritualitate si fizica cuantica: Partea a III-a

 Viata dupa moarte

Oare creierul este cel care primeste totul de la constiinta sau este constiinta un produs al creierului? Chiar daca stiinta nu aratat cu absolut exactitate faptul ca atat corpul (organele) cat si constiinta exista separat, avem multe indicii si informatii ca sunt intr-adevar entitati diferite. Constiinta continua sa traiasca chiar si dupa ce corpul moare.

Viata dupa moarte este un subiect foarte des intalnit in spiritualitate si religie, chiar daca exista neintelegeri si dispute.

Insa, cazurile in care persoane se trezesc din moarte clinica si povestesc ce au simtit, auzit si vazut in timpul in care corpul lor cedase au devenit din ce in ce mai populare si studiate. Este clar faptul ca toti cei care au trecut printr-o asemenea experienta povestesc lucruri foarte similare. Acesti oameni ii ajutat mult pe cercatatori la intelegerea structurii subtile a omului.

Suntem interconectati

O alta tema des intalnita in spiritualitate – cum toti suntem interconectati si cum cu totii co-existam. Trebuiea sa intelegem care este aceasta legatura intre noi si cum sa facem decizii mai bune fiind constienti de impactul pe care il avem asupra celorlalti.

Acest tip de conexiune despre care se vorbeste in invataturile spirituale este demonstrata si de stiinta. Luati ca exemplu legaturile cuantice, un fenomen stranui despre care Einstein spunea ca „actiune ciudata facuta la distanta”.

Multe studii au confirmat ca este real. De exemplu, un experiment facut de profesorul Haward Wiseman de la Centrul de dinamica cuantica a confirmat existenta a ceva Einstein nu credea ca este real: colapsarea non-locala a functiei de unda a unei particule.

Cercetatorii au facut asta prin divizarea unui singur foton intre doua laboratoare si au testat si masurat daca unul dintre laboratoare poate sa cauzeze schimbari la nivel cuantic in celalalt labortor. Prin acest proces, cercatatorii au putut sa verifice legaturile dintre cele doua parti ale fotonului.

Elizabeth Rauscher, fizician nuclear, a dezcaluit intr-un interviu ca NASA a condus acelasi tip de experiment si in spatiu.

Ceea ce arata acest experiment este ca ori informatia poate sa fie transmisa mai repede decat viteza luminii, sau ca nu exista acea separare initiala si informatia e transmisa instantaneu din acest motiv. Iar asta ar insemna ca spatiul este pur si simplu o iluzie care ne da nou senzatia de separare.

Incheiere

Poate ca planeta nostra trebuie sa arunce o privire la vechile invataturi si din moment ce suntem atat de programati in lumea moderna sa vedem stiinta ca fiind singurul adevar. Poate ca asta ar putea sa ne ridice la un nivel mai inalt de intelegere , unul in care putem sa vedem si sa acceptam lucrurile pe care poate sa ni le ofere spiritualitatea.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.