MANIPURA Chakra – Plexul solar

  • AMBIȚIE, ÎNCREDERE ÎN SINE, PUTERE DE ACȚIUNE, DINAMISM, PASIONALITATE, DORINȚĂ
  • Aspect interior – putere de acțiune în armonie cu voința Universului
  • Proiecție în corpul fizic – la două degete sub ombilic
  • Acțiune spirituală – principalul motor de transformare a energiilor inferioare în energii superioare, integrarea armonioasă în structuri sociale ce presupun disciplină și autoritate, coordonează funcțiile ficatului, stomacului, splinei, și secreția endocrină a pancreasului, păstrarea formelor copului fizic  până la vârste înaintate, tenacitate în depășirea obstacolelor
  • Blocaje – probleme cu vederea, digestie lentă, orgoloiu, egoism, furie necontrolată, agresivitate, mânie, vinovăţie, frica de agresiune
  • Element – Foc
  • Simț – văzul

Manipura este cea de-a treia chakra, fiind situată în zona plexului solar, și este reprezentată simbolic printr-o floare cu 10 petale, iar yantra specifică este triunghiul. Activarea acestui centru energetic subtil conferă un comportament mai ferm, dezvoltarea și armonizarea egoului, utilizarea voinței și puterea de autocontrol pentru a dobândi un statut social.

Ea are rol hotărâtor atât în ceea ce privește modelarea formei corpului, cât și în reglarea procesului vederii care la rândul său determină perceperea formei și culorilor.

Activarea dominantă și armonioasă a acestei chakra face ca persoana respectivă să aibe capacitatea de a-i sesiza just pe ceilalți; sesizează ceea ce este autentic și apreciază ca atare.

Transformarea la o nouă stare are loc prin intermediul energiei dinamice generate de acestă chakra și, de asemenea, prin capacitatea noastră de a găsi un echilibru între extreme.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.