Moduri in care yoga iti ajuta sufletul

Intr-un anumit moment, asta dupa putin timp dupa ce am inceput sa fac yoga, am realizat ca imi traiesc viata ca intr-o cutie. Ca orice persoana care vrea succes si dezvoltare personala, am explorat optiunile pe care le aveam si diferitele cai de actiune pentru a deveni varianta mea mai buna. Dar toate astea se intamplau in limitele acelei cutii.

Puteam sa explorez fiecare coltisor al cutiei in care traiam, dar tot as fi fost limitata doar la acel statiu pe care il numeam viata mea asa cum o stiam eu.

Ce mi-a dat practica yoga a fost tocmai abilitatea de a crea cutii alternative in care sa traiesc fara sa mai am parte de limitarea de dinainte. Acum pot sa explorez, sa fac lucrurile diferit, sa nu mai am parte de rutina care nu ducea nicaieri.

Am realizat ca practica yoga ajuta la explorearea de sine – sa iti constientizezi potentialul ascuns si sa elevezi calitatea vietii tale. In mod normal, oamenii fac yoga pentru a repara diferite probleme interioare pe care le au. Si intr-adevar, yoga este perfecta si pentru asta.

Din toate punctele de vedere, viata mea si practica yoga propriu-zisa mergeau din ce in ce mai bine, dar adanc in inima mea credeam ca nu sunt bine. Acest sentiment care ma tinea in loc era tocmai modul in care vedeam viata si lumea. Ca marea majoritate a oamenilor, ma obisnuisem sa port masti, sa ascund ceea ce simt cu adevarat de toti cei din jurul meu.

Misterul si provocarea din yoga este ca poti sa descoperi foarte multe doar prin practica fizica, prin exerctii si posturi. Cu toate acestea, adevarata putere este dincolo de corp si de planul fizic. Da, yoga este o serie de posturi care daca sunt facute doar pentru beneficiile fizice poate sa aiba limitele ei. Poti sa devi puternic, flexibil, poti sa faci standul in cap in mijlocul camerei, dar asta e implinitor doar pe un singur plan si atat. 

Iubesc sa fiu in forma la fel de mult ca oricine altcineva. Dar am invatat ca este incomplet. O practica yoga include absolut toate planurile din fiinta ta si le pune in miscare intr-un mod armonios. Posturile pe care le faci te ajuta in viata de zi cu zi si nu numai. Te transforma, te revitalizeaza si largeste obictivul prin care ai privit pana atunci lumea.

Dorinta pe care o are orice yogin este sa obtina cat mai mult din fiecare postura. Facem asta printr-o integrare cat mai buna a fiecarui element, a fiecarui detaliu si prin aliniera perfecta dintre corp, minte, respiratie si energie. Toate aceste lucruri le pozitionam si le indreptam spre scopul nostru. Aceasta este o practica adevarata de yoga.

Yoga este acel moment cand ceata deasa se disperseaza si poti in sfarsit sa ai o imagine clara. Oricand ma simt pierduta in ceata interioara si nu mai stiu pe unde sa merg in continuare, yoga este modul in care regasesc nordul, scopul meu.

Stii deja cum trebuie sa traiesti si care sunt cele mai bune alegeri pentru tine, cunoasterea o ai deja, chiar daca este obscurata de ceva, ea este totusi acolo.

Daca vrei mai multe detalii si ai intrebari, scrie-ne pe Facebook sau pe mail ( contact@alchimia-vietii.ro) sau chiar vino la cursul de yoga pentru a ne cunoaste. 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.