Namaste India 2017

Cursul de yoga Alchimia Vietii a participat in perioada 17-18 Iunie la Festivalul Namaste India, festival dedicat culturii indiene, dar si practicii yoga. 

La festivalul Namaste India ne-am bucurat de muzica live traditionala si macacare indiana care umplea Muzeul Satului de miresme de curry si alte mirodenii. Atmosfera a fost foarte interesanta, mai ales din perspectiva imbinarii a doua culturi atat de diferite. Adica cultura romaneasca  ce a fost reprezentata de casele pitoresti si cultura indiana, reprezentata prin yoga sau meditatie in aer liber, discursuri, conferite, muzica si dans.

Festivalul Namaste India de la Muzeul Satului

A doua zi, duminica, cursul de yoga in natura nu a fost tinut din cauza vremii neprielnice. Ploaia nu parea sa se opreasca prea curand, asa ca ne-am asezat pe prispa unei case din Chiojdu Mic, Buzau. Acolo ne-am bucurat de o discutie despre meditatie si yoga pregatitoare conferintei tinute de Eugen Mirtz, putin mai tarziu. Asadar, cursul de yoga Alchimia Vietii s-a bucurat de o abordare inedita care s-a dovedit a fi extrem de placuta si interesanta.

Casa din Chiojdu Mic, Buzau – locul unde ne-am ascuns de ploaie
Eugen Mirtz instructor yoga
Eugen Mirtz in curtea casei din Chiojdu Mic, la Muzeul Satului

Cum vremea a fost in continuare nefavorabila, conferinta „Yoga in Romania: Intoarcerea la origini” sustinuta de Eugen Mirtz s-a desfasurat la etajul restaurantului traditional romanesc din Muzeul Satului. ( Aveti mai jos un script din conferinta)

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.