Planetele Retrograde

Ce sunt planetele retrograde?

Cu totii experimentam planetele retrograde. Se spune ca o planeta este retrograda atunci cand pare ca se misca „inapoi”, din punctul nostru de vedere, de pe Pamant. Exista o iluzie in spatele acestui fenomen; planetele insasi nu se misca inapoi, ea orbiteaza Soarele in aceeasi directie ca si Pamantul.

Dar in timpul ciclurilor retrograde, din perspectiva noastra pamanteasca, se pare ca se misca inapoi, efect cauzat de pozitiile si vitezele relative ale Pamantului si ale altor planete in orbitele lor, in Sistemul solar. Din perspectiva noastra in continua schimbare, planetele petrec cel mai mult timp in miscare directa, mergand retrograd doar in anumite intervale. Luna si Soarele nu sunt niciodata retrograde.
Cand o planeta este retrograda in harta natala, energiile ei sunt transformate spre interior si devin mai subiective. Energia se manifesta mai incet in lumea exterioara, partial pentru ca individul cu planeta retrograda tinde sa se gandeasca mai profund la energiile implicate. Ele sunt acolo, dar le percepem mai greu.

Este o viziune cosmica speciala in care petrecem mai mult timp invatand feluri in care sa ne folosim de calitatile acelei planete cu succes, dar vestea buna este ca poti deveni expert despre modul cum functioneqaza acea planeta. Multe genii si lideri au planete retrograde.

Planete diferite, lectii diferite

planetele retrograde

Planetele retrograde au tendinta de a sparge bariera timpului, iar individul aduce amintiri din viata anterioara in incarnarea prezenta. Poate fi o senzatie de vieti amestecate, caracterizate de incercarea persoanei de a rezolva probleme care par neterminate. Amintirile pot fi atat de vii incat individul nu le recunoaste ca si „amintiri”. Persoana continua sa re-traiasca evenimentele care se coreleaza cu planeta retrograda particulara. Planetele retrograde functioneaza pe mai multe dimensiuni in acelasi timp.

Mercur

Oamenii care au Mercur retrograd pot fi cateodata mai lenti in a invata si a intelege, decat cei care sunt nascuti cu aceasta planeta in mers direct. Acesti oameni se pot pierde in detalii si pot avea o problema in a vedea intregul punct de vedere,

dar pot fi excelenti in cercetare sau in munca cu detalii. Mintea poate fi foarte activa iar gandurile profunde. Ideile si gandurile se pot repeta pana cand persoana simte un fel de epuizare mentala. Persoanele cu Mercur retrograd percep informatia si comunicarile un pic diferit.Ironic, cei nascuti cu Mercur retrograd functioneaza mai bine atunci cand Mercur este in tranzit retrograd.

Mercur retrograd indica de cele mai multe ori probleme cu privire la una sau mai multe domenii guvernate de Mercur: vorbitul, scrisul, invatatul, simtul vazului si al auzului, creierul, perceperea informatiei si exprimarea verbala. In unele cazuri, acestia pot fi rezervati, tacuti, rusinosi. In plus, una sau mai multe zone guvernate de casa in care Mercur este pozitionat, impreuna cu casele guvernate de Gemeni si Fecioara pot intampina uneori intarzieri si probleme. Mercur este retrograd de circa trei ori pe an, pentru aproximativ trei saptamani. In timpul acesta pot fi ghinioane legate de comunicare si calatorii in mediul nostru inconjurator, dar este de asemenea un timp bun pentru a ne reconstitui pasii si a muncii asupra unei idei sau un proiect pana este asa cum ne-am dorit.

Venus

Cu Venus retrograd, de multe ori iubirea apare mai tarziu in viata. Acesti oameni pot fi foarte rusinosi cand vine vorba de relatii de iubire, si au probleme in a exprima afectivitatea. In unele cazuri, poate fi o problema fizica sau alte circumstante care ii impiedica sa caute relatii afective. Acesti oameni se pot simti, de asemenea, nevrednici de iubire dintr-un motiv sau altul. Orice securitate financiara, de cele mai multe ori, vine mai tarziu in viata. Cu Venus retrograd, relatiile de iubire pot fi foarte neconventionale. In plus, una sau mai multe zone guvernate de casa in care se afla Venus retrograd, impreuna cu casele guvernate de Balanta si Taur pot experimenta intarzieri si probleme. Venus este retrograda in jur de 40-43 de zile, o data la 18 luni. Acesta nu este de obicei un moment bun sa ne casatorim sau sa facem orice altceva de natura „Venusiana”. Poate fi un timp excelent sa revizitam modelele noastre cu privire la relatiile de iubire si bani.

Marte

Marte retrograd tine furia in interior. Cel mai adesea, persoana a fost pedepsita sever in copilarie pentru manifestarea furiei. Acesti oameni displac si evita confruntarile deschise. Ei pot clocoti si fierbe inauntru de manie, dar, de obicei, acestia nu o vor exprima deschis. Cei care sunt intr-o relatie apropiata cu oameni care au Marte retrograd, deseori invata cum sa ii „citeasca” deoarece persoanele cu Marte retrograd isi ascund furia. Ei nu stiu cum sa manifeste furia intr-un mod acceptabil.

Daca sunt impinsi intr-un anumit punct, unde nu isi mai pot tine mania inauntru, acestia de cele mai multe ori exagereaza si pot fi explozivi.Avand in vedere ce Marte guverneaza apetitul sexual, in unele cazuri, barbatii care au Marte retrograd pot suferi de impotenta. Pentru a determina asta, trebuie sa ne uitam si la alte aspecte din harta natala.

In plus, una sau mai multe arii guvernate de casa in care se afla Marte retrograd, impreuna cu casele Berbecului si a Scorpionului, pot experimenta intarzieri sau probleme. Marte este retrograd pentru aproximativ 58-81 de zile o data la doi ani. Aceasta este o ocazie buna sa ne schimbam abordarea legata auto-afirmare si de a gasi modalitati mai sanatoase de a face fata sentimentelor de furie si a conflictelor. Este, de asemenea, un moment bun pentru a ne reevaulua nevoile sexuale. Nu este un moment bun pentru a orice efort ce necesita ambitie, rezistenta sau initiativa.

Cu planetele interpersonale (exterioare) trebuie sa ne uitam la intreaga harta natala si la pozitia planetei retrograde din harta pentru a determina puterea influentei ei. Cand planetele personale sunt retrograde, infuenta este mult mai mare decat cu planetele interpersonale, cu exceptia cazului in care sunt pozitionate proeminent in astrograma. 

planetele retrograde

Jupiter

Jupiter retrograd da persoanei un sentiment de implinire interioara, pace si multumire. Cand este retrograd, acestea se orienteaza spre interior. Luat cu totul singur, Jupiter retrograd nu este preocupat cu aspectele materiale ale vietii. Acesti oameni (daca nu exista influente contradictorii in astrograma), sunt mai preocupati cu comfortul spiritual si pacea mintii si a sufletului. De multe ori acestia cauta cunoastere spirituala pe cont propriu si au propriile lor credinte, mai degraba decat sa fie indoctrinati de altii. Ei pot gandi pentru ei, si frecvent cauta raspunsuri spirituale care vin din interior, decat sa accepte dogma religioasa. In plus, una sau mai multe zone guvernate de casa in care se afla Jupiter retrograd, impreuna cu casele guvernate de Sagetator si Pesti pot experimenta intarzieri si blocaje.

Saturn

Oamenii nascuti cu Saturn retrograd nu au un simt al limitarilor, asa cum au cei nascuti cu Saturn in mers direct. Ei pot munci prea mult, isi iau prea multe responsabilitati si fac prea multe pentru altii. Acesti oameni au deseori un set propriu de valori. Disciplina, cerintele si severitatea sunt orientate in interior, pe sine insusi. Oamenii cu Saturn retrograd sunt de multe ori foarte autocritice si dure cu ele insele si pot face eforturi foarte mari pentru realizarea personala. Acestia pot parea comfortabili cand iau ordine de la ceilalti sau cand li se da mai multa munca sau resposabilitati, dar in interior, este o poveste diferita. Lui Saturn retrograd deseori ii displace sa primeasca prea multe ordine si pot reactiona la acestea in moduri indirecte. Luat singur, Saturn retrograd nu vrea faima sau publicitate: succesul aici este mai personal. Acesti oameni pot avea probleme in a fi autoritari cu ceilalti, daca ar trebui sa fie. Le este greu sa spuna „Nu”. Saturn retrograd este adesea cu stima de sine, dar asigurati-va ca va uitati la alte aspecte din astrograma referitoare la aceasta tendinta. In plus, una sau mai multe zone guvernate de casa in care se afla Saturn retrograd, impreuna cu casele Capricornului si a Varsatorului pot experimenta intarzieri si probleme.

Uranus

Uranus retrograd arata ca nevoia de libertate si rebeliune este foarte pronuntata. Cand este retrograd, Uranus da un puternic simt al intuitiei, in special daca sunt alte aspecte in astrograma care indica asta. In exterior, persoanele cu Uranus retrograd pot parea sa se conformeze, dar acestia sunt foarte original si neconventionali la nivel personal. Deseori au o sensibilitate exagerata si sunt impetuosi. Ei vor tine stresul inauntru pana cand brusc; explodeaza si reactioneaza exagerat, mergand la extreme emotionale. Este o tendinta puternica de a exagera lucrurile. Uranus retrograd influenteaza persoana sa caute ghidare dinauntru, in loc de a cauta raspunsuri in afara lor, dar caute sa reformeze si sa rastoarne ceea ce este deja stabilit in lumea exterioara. Acesti oameni se pot simti alienati de ceilalti si, de multe ori, acestia nu se incadreaza in societate. In copilarie, oamenii cu Uranus retrograd s-au simtit frecvent rigizi in a-si exprima individualitatea, si, pe vreme ce se maturizeaza, ei au tendinta de a duce lucrurile la extreme. In plus, una sau mai multe zone guvernate de casa in care se afla Uranus retrograd, impreuna cu casa guvernata de Varsator pot intampina probleme sau intarzieri.

Neptun

Neptun retrograd da o imaginatie foarte bogata si fantezie. Poate fi o mare confunzie interioara. Abilitatile psihice si intuitive sunt de obicei foarte bine dezvoltate. Acesti oameni pot avea tendinte de evadare, cu o mare susceptabilitate de a abuza de droguri si alcool. Cand este retrograd, Neptun da extrema sensibilitate, impreuna cu un simt al idealismului. Acesti oameni pot trai adesea in propria lor lume si se retrag de la realitatea exterioara. Casa in care este plasat Neptun si casa guvernata de Pesti poate experimenta intarzieri si probleme. Neptun retrograd se poate manifesta ca un Neptun mai pronuntat. La fel ca si cu celalte planete exterioare, trebuie vazuta astrograma pentru a determina puterea influentei retrograde.

Pluto

Pluto retrograd da o intensitate interioara pronuntata, impreuna cu un simt al distantei. Acesti oameni sunt deseori foarte secretosi, si foarte putini oameni ajung sa ii cunoasca la nivel personal. Pot fi cazuri de extrema reprimare si extreme emotionale, impreuna cu constrangeri si sentimente de izolare. Acesta este felul de om „fa sau mori”. Acestia ori iubesc ceva or il urasc, nu este o zona gri sau intre. Ei sunt totul sau nimic. Daca alte aspecte sprijina asta, individul poate fi introvertit sau singuratic. La fel ca si cu celalte planete exterioare, trebuie vazuta astrograma pentru a determina puterea influentei retrograde. Casa in care se afla Pluto si casa guvernata de Scorpion poate experimenta intarzieri si alte probleme.

Planetele interpersonale, Jupiter-Pluto sunt retrograde mai mult timp din an din moment ce se misca mai greu in Sistemul Solar. De obicei, aceste planete tranzitand retrograd nu sunt atat de insemnate, in afara de cazul cand respectiva planeta face un aspect tensionat cu o planeta personala din horoscopul tau. In harta natala, in orice caz, toate planetele retrograde au o semnificatie unica care are legatura cu sensul si functia generala a planetei in viata noastra.

Deci daca ai mai multe planete retrograde in harta natala, nu dispera! Ai o reteta cosmica speciala pentru a atinge maretia cand vine vorba de planetele respective. S-ar putea sa ia putina munca suplimentara si constientizare pentru a ajunge acolo!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.