Charlie Chaplin este cunoscut drept un comedian ce a jucat in filme mute intre anii 1920 si 1950, recunoscut si astazi dupa mustata si palaria sa iconica. In timp ce majoritatea il identifica drept un star in lumea filmelor mute, putini stiu cat de profund si de inteligent era. Scena din „Marele dictator” in care Chaplin vorbeste despre conexiunea noastra ca fiinte umane, drepturile oamenilor si cum ne-am pierdut calea datorita lacomiei serveste ca un indicator ale mintii sale sclipitoare.
Desi a decedat aproximativ acum 50 de ani, mostenirea sa dainuie si continua sa inspire intelepciune si umor. Urmatorul poem ofera perceptia sa unica despre iubirea de sine.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc, am gasit faptul ca suferinta emotionala este doar un semnal de alarma a faptului ca traiesc impotriva adevarului personal. Astazi, stiu, aceasta este „AUTENTICITATE”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc am inteles cat de mult poate ofensa pe cineva incercarea mea de a impune dorintele mele asupra acestei persoane, desi stiam ca nu era timpul si nici persoana nu era pregatita, chiar daca acea persoana sunt eu. Astazi il numesc „RESPECT”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc m-am oprit din a ravni o viata diferita si am putut vedea ca tot ceea ce ma inconjoara ma invita sa cresc. Astazi o numesc „MATURITATE”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc am inteles ca in orice circumstanta sunt in locul potrivit, la timpul potrivit si totul se intampla la momentul potrivit. Astfel am putut fi calm. Astazi o numesc „INCREDERE IN SINE”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc am renuntat sa-mi fur propriul timp si m-am oprit din a proiecta planuri marete pentru viitor. Astazi fac doar ceea ce imi aduce bucurii si fericire, lucruri pe care ador sa le fac si care imi provoaca inima sa strige voioasa si realizez aceste lucruri in modul meu si in ritmul meu. Astazi o numesc „SIMPLITATE”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc m-am eliberat de orice nu e benefic pentru sanatatea mea – mancare, oameni, obiecte, situatii si tot ceea ce ma tragea in jos si departe de mine insumi. La inceput am numit aceasta atitudine egoism fecund. Astazi o stiu drept „IUBIRE DE SINE”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc am renuntat la ideea de a avea intotdeauna dreptate si de atunci am gresit in mai putine cazuri. Astazi descopar ca este „MODESTIE”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc am refuzat sa continui sa traiesc in trecut si sa-mi fac griji despre viitor. Acum traiesc doar in clipa momentului prezent unde totul se petrece. Astazi traiesc fiecare zi in parte si o numesc „IMPLINIRE”.

Pe masura ce am inceput sa ma iubesc am recunoscut ca mintea mea poate sa ma perturbe si ma poate imbolnavi. Dar pe masura ce m-am conectat la inima mea, mintea mea a devenit un aliat veritabil. Astazi numesc aceasta conexiune „INTELEPCIUNEA MINTII”.

Nu mai avem nevoie sa ne temem de certuri, confruntari sau probleme de orice fel cu noi sau cu ceilalti. Pana si stelele ce izbesc si din coliziunea lor se nasc noi lumi. Astazi stiu ca „ASTA E VIATA”.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.