Psihometria

Psihometria este capacitatea sau abilitatea paranormala de a percepe caracterul, mediul si evenimentele legate de o persoana tinand in mana un obiect care a apartinut persoanei respective.

Hester Drowden, un medium faimos, a definit psihometria ca “o putere psihica detinuta de anumite persoane carora le da posibilitatea de a divina istoria, evenimentele conectate cu un obiect material cu care intra in contact prin atingere”.

In general, este speculat ca aceasta capacitate exista din timpuri antice dar a fost numita si discutata pentru prima oara si introdusa in terminologia Spiritualismului de catre J. Rhodes Buchanan, un om de stiinta american, in anul 1842 la un moment dat cand o intelegere oarecum elaborata si detaliata a lumii Spiritului era conceputa pentru a explica fenomene complexe ca psihometria. Au fost oferite multe idei in incercarea de a detalia – printre care si cea de ectoplasma. Termenul de “psihometrie” este derivat din cuvintele “psyche” (suflet)  si “metron” (masoara) si inseamna “masurarea – sufletului.”

Teoria lui Buchanan era bazata pe credinta ca fiecare gand, actiune si eveniment care s-au petrecut vreodata de la inceputul  timpului a lasat o urma in eter.  Aceasta imprimare nu va fi niciodata stearsa prin ce consideram noi timpul, de aceea multi au asociat psihometria cu Arhivele Akashice. Buchanan credea de asemenea ca urmele nu sunt lasate doar in eter, ci si in obiecte mai palpabile, cum ar fi copacii, pietrele.

se crede ca psihometria acceseaza Arhivele Akasha

Foarte multi oameni, in special ocultistii, cred de asemenea ca psihometria este conectata cu animismul, sustinand ca toate obiectele au o viata launtrica sau o viata psihologica, care le permite sa primeasca si sa transmita imprimari altor obiecte. In acest fel, energia unei persoane poate fi transmisa unui obiect care ii apartine, iar mai tarziu acelasi obiect poate transmite altei persoane acea energie cand acea persoana tine exact acelasi obiect in mana ei. Obiectul este deci, aidoma unei antene de televizor care trimite si primeste, prin faptul ca primeste si transmite imprimari.

Arnold Crowther, printre altele, descrie psihometria ca fiind inrudita cu Ochiul Mintii, “Ochiul Eteric” sau “Ochiul Sufletului”  asa cum l-au numit ocultistii de-a lungul timpului. Se pare ca aceasta abilitate de a primi impresii sau viziuni sunt inregistrate in acelasi centru energetic unde sunt stocate si visele. Acest loc se afla in zona unde este glanda pineala, in mijlocul creierului, la nivelul bazei nasului, de aceea psihometria a mai fost numita si “Visare controlata.”

Psihometria poate fi practicata si de femei si de barbati, femeile avand o afinitate mai mare catre aceasta capacitate, dar Crowther considera ca oricine poate avea aceasta capacitate si poate invata sa o controleze si sa o foloseasca daca au rabdare si vointa.

Psihometria este practicata in prezent de ocultisti si vrajitori, prin cristale sau alte pietre.  Persoana sta cu ochii inchisi si tine o piatra in mana, simtind cu atentie si incercand sa vizualizeze forma, textura si culoarea. Impreuna cu aceste aspecte fizice persoana incearca sa creeze in mod intuitiv o conexiune cu piatra prin care urmele energetice si sentimentele sunt primite de la piatra. Facuta in grup, aceste imprimari pot fi simtite impreuna cu altii.

Multi mediumi care au practicat psihometria au devenit faimosi in domeniul lor. Metoda lor este de a pune un obiect in mana sau in zona fruntii, cum ar fi un articol de imbracaminte, o scrisoare sau un ceas; viziuni legate de acel obiect se percep fie prin vaz, fie prin alte senzatii.

In rare ocazii psihometria se manifesta ca o stare de transa, ea fiind de obicei foarte putin diferita de starea normala.  De exemplu, repetitia unor tragedii apuse, atat de frecvent observate in case bantuite, este de fapt o imagine psihometrica ce s-a imprimat pe acea camera in momentul intamplarii initiale. La fel poate fi spus si despre sunetele sau mirosurile care bantuie anumite case. Psihometria este una dintre tehnicile cheie folosite in criminologia psihica.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.