SAHASRARA Chakra – Lotusul cu o mie de petale

  • CONȘTIENTIZARE, ILUMINARE, CONTOPIRE CU ARMONIA UNIVERSALĂ
  • Aspect interior – realizarea conștientizării directe a realității inefabile a Divinului, unificarea conștiinței proprii cu conștiința Divină
  • Proiecție în corpul fizic – în zona creștetului, deasupra capului
  • Acțiune spirituală – dobândirea unei percepții lucide și rafinate, caracter de înaltă virtuozitate, aspirație către unificare, protecție împotriva influențelor negative
  • Blocaje – schizofrenie, ruperea legăturii cu Divinul, izolare fața de armonia universală
  • Simț – conștientizarea și perceperea propriului sine, ”Eu sunt/ Eu exist”

Sahasrara servește pentru a echilibra eul interior și cel exterior, fiind legătura cu Sinele Superior. Chakra este situată în zona creștetului, deasupra capului, și este canalul prin care primim îndrumare divină, înțelepciune și scop înalt.

Înțelepciunea ce curge prin Sahasrara este datorată integrării Sinelui, cunoașterii Divinului, cunoaşterii intuitive, trăirii vii și intense a momentului prezent, devotamentului, credinței, virtuozității asemenea marilor înțelepți sau a sfinților.

Înțelepciunea în termenii acestei chakra include cordonul de conectare la Divin, scopul vieții, și conectarea la viețile noastre anterioare. La acest nivel de conștiință supramentală, acțiunea este perfect detașată, iar cel care are acest centru activat înțelege profund că Totul este Unul și Unul este în Tot, cum ar spune creștinii prin cuvintele lui Iisus: ”Precum în Cer, așa și pe Pământ”.

Un dezechilibru la nivelul lui Sahasrara s-ar putea manifesta ca o pierdere a sensului sau identităţii, instabilitate mentală, precum și lipsa de scop în viață.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.