Sistemul de vindecare TAO – Abstinenta si continenta

Anticile invataturi Tantrice si Taoiste au consitintizat potentialul transformativ al energiei sexuale. In conformitate cu Ayurveda si Tantra sanatatea, imunitatea si vitalitatea vin din esenta creatoare a energiei sexuale. Daca aceasta este folosita bine, poate sa formeze Amrita sau fantana longevitatii.

Medicina traditionala chineza si Taoismul atribuie energia vietii conceptului de Ching sau puterea creatoare canalizata. Aceasta energie trebuie sa fie atent cultivata, conservata si circularea acesteia. Mai degraba decat irosirea acesteia, Taoistii incearca sa o rafineze la fel cum si „mierea de albine este purificata”. (Mantak Chia)

Yin Yang

Pnetru femei, energia sexuala contine un surplus de Yin, iar pentru barbati este potentata energia Yang – ambele esentiale pentru sanatatea si armonie. In Tao se considera ca femeile sunt mai norocoase decat barbatii, deoarece lor le este mai usor sa pastreze energia sexuala, vitala, in timp ce barbatii pot sa o piarda mult mai usor. Toistii chiar atribuie acesta diferenta si faptului ca e un fapt stiu ca femeile traiesc mai mult cu 6 ani decat barbatii.

Cercetarile din vest despre vindecarea prin energia sexuala nu evidentiaza importanta continentei si a recircularii fluidelor, asa cum fac sistemele din est. Imediat cum un barbat pierde aceasta energie, el poate sa se simta lipsit de vlaga, obosit si cu o stare proasta. De asemenea, pot sa se simte deconectati de partenera lor.  Aceasta pierdere de energie explica de ce multi atleti, inclusiv Mohammed Ali, sa recurga la abstinenta pentru a isi pastra puterile pentru un meci.

Totusi, maestii taoisti avertizeaza barbatii care nu practica continenta sau abstinenta ca se pot imbolnavi grav. In toate scrierile taoiste apare faptul ca pierderea excesiva a energiei sexuale poate sa cauzeze imbatranire prematura, probleme ale sistemului nervos central, muschi salabiti, digestie proasta, pierderea vederii.

Peng-Tze, sfatuitorul Imparatului Galben a expicat „dupa ejaculare, barbatul este obosit, urechile ii tiuie, are ploapele grele si vrea sa doarma. II este sete si isi simte corpul greu.”

Un raport a lui Kinsey a concluzionat cu faptul ca 80% dintre barbati ajung la orgasm in primele doua minute ale actului sexual, in timp ce femeile au nevoie de 20 de minute in medie. Inabilitatea de a prelungi actul poate sa fie conectata cu faptul ca in subconstient inca mai exista idea ca o apropiere intima este rusinoasa.

Taoismul sau Tantra nu ofera ca solutie abstinenta totala, ci indruma catre o expimare sexuala constienta si mai calculata. Prin tehnici speciale, o persoana poate sa reusasca sa nu mai piarda energia vitala, sexuala si chiar sa o urce pe centrii superiori, astfel sublimand-o.

Maestrul Mantak Chia explica „Adevarata implinire sexuala nu se gaseste in senzatia ca pierzi viata, ci din constientizarea modului in care energia vitala circula prin tot corpul tau. Aceasta foarta conservata poate sa fie canalizata pentru a pastra corpul sanatos si tanar. Parti specifice ale corpului care beneficiaza sunt nervii, glandele endocrine, maduva oaselor, creierul si sistemul imun.”

Savantul tantric Sir John Woodruff , in cartea „The Serpent Power”, spune „energia sexuala care este directionata ascendent, sporeste functiile mentale si fizice”. Aceasta energie este cunoscuta sub numele de Sushumna in Tantra si orbita microcosmosului in Taoism, energie circula de la primul centru energetic pana la cel de-al saptelea centru.

„Aceasta ascensiune poate sa creeze stari extatice. Este o practica diferita fata de a face dragoste fara orgasm, pentru ca atunci nu este cunoscut cum sa canalizezi energia, iar aceasta ramane captiva si poate sa duca la dureri puternice si presiune un zona prostateai. Daca acest procedeu este facut corect nu este niciun pericol.” – Sir Woodruff.

Dupa spusele lui Mantak Chia si Douglas Abrams Arava, marea majoritate a barbatilor gasesc dificila idea de a atinge orgasmul fara sa ejaculeze, chiar daca la pubertate li se poate intampla adesea. In carte „The Multi Orgasmic Man” sunt prezentate tehnici pentru acest lucru.

William Burroughs noteaza faptul ca atat Taoismul cat si Tantra pot sa creeze un tip nou de placere si anume una regeneranta care lasa corpul mai energizat. Un savant trantric a spus ca „Scopul nu este sa traversezi un varf de munte impreuna cu cineva, ci sa traversezi fiecare varf si lantul montan, fiecare fiind mai inalt si cu o vedere mai frumoasa decat cel anterior.” 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.