Sistemul de vindecare TAO : Transformare spirituala

In Taoism, tranformarea spirituala prin experienta sexuala incepe prin acceptarea corpului, considerandu-l un templu de energie divina.

Acceptarea acestei energii reveleaza misterul energiilor universului. Atat in Tantra cat si in Taiosm, sexualitatea este folosita ca o catapulta pentru a ajunge in lumile subtile. Initial cere vointa de a experimenta tehnici, ca mai tarziu sa ai puterea sa te lasi purtat si sa uiti de toata aceasta metodologie. Taoistii numesc aceasta lipsa de efort Wu Wei, intelegand faptul ca daca ne dorim foarte mult un lucru, cu atat mai tare acest lucru ne scapa printre degete. Acest lucru este relevant pentru 40% dintre femeile care incearca a abia orgasm atunci cand stresul le blocheaza simturile.

Cu totii ne dorim o conexiune profunda. Putem sa intalnim aceasta iubire cand suntem impreuna cu o persoana apropiata care de asemenea isi doreste acelasi lucru.

Acest tip de apropiere este cel mai bine practicat cand suntem cu un partener care stie sa iubeasca neconditionat. A putea sa ai incredere si sa te lasi purtat de partenerul tau sau chiar de tine este esential pentru a putea sa separi limitele si armura emotionala. Potentialul de a trancende egoul si de a atinge extazul este mult mai mare atunci cand avem rabare, comunicam si exista intelegere intre parteneri. Putem sa absorbim energia partenerului nostru sau putem sa creem o armonie intre yin si yang. Jung numea aceste parti anima si animus – aspectul feminin dintr-un barbat si aspectul masculin dintr-o femeie. Valorificand partea divina din partenerul nostru si din noi insine ne permite sa ne intregim sufletul. In timpul unei fuziuni amoroase, partea emotionala si spirituala sunt foarte incarcate de energie electromagnetica care poate sa duca la trezirea spontana si la vindecare.

Freud spunea ca sexualitatea contine esenta divina. Aceaste sunt cateva sfaturi taoiste pentru a descoperii aceasta esenta.

1. Constientizeaza care pot sa fie blocajele : trebuie sa te opresti si sa te intrebi ce te opreste sa te bucuri de dragoste? Ce ar trebui sa faci pentru a avea o viata sexuala sanatoasa? Ia in considerare intrederea in sine si atitudinea pe care o ai fata de placere. Daca ai un partener, comunica cu el/ea si afla care ce ii place si ce nu ii place din punct de vedere sexual. Fa o lista cu credintele si ideile negative pe care pe ai si experintele sexuale pe care le regreti sau care chiar au pornit aceste idei.

2. Conexiunea emotionala este cel mai puternic afordisiac pentru o viata sanatoasa si transformatoare. Intimitatea poate sa fie construita prin comunicare si incredere reciproca, momente de relaxare si luarea in considerare a nevoilor celuilalt. Primul pas consta in invatarea sa ne iubim pe noi insine si sa ne acceptam.

3. Incearca sa nu mai faci lucrurile in mod automat. Foloseste inmaginatia si fi spontan si deschis la toate posibilitatile.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.