Tarotul – Arta divinației

Folosit iniţial în jocurile de societate din Italia şi Franţa, tarotul devine mai târziu unul dintre cele mai complexe moduri de divinaţie. Originea cărţilor de tarot este încă necunoscută.

Există două tipuri de cărţi de tarot care folosesc numele şcolilor de provenienţă – Tarotul de Marseille şi Tarotul Rider-Waite. Din Tarotul de Marseille ia naştere cel mai vechi pachet de cărţi , Visconti-Sfortza. Particularitatea tuturor pachetelor de Marseille este faptul că Arcana Minoră este mai de grabă simplist ilustrată, lăsând mai puţin loc imaginaţiei şi mai mult loc intuiţiei. Acest tip de tarot nu este în general recomandat pentru începători, deoarece sunt mai greu de citit şi învăţat decât cele Rider-Waite. De asemeanea, imaginile cărţilor au fost păstrate din anul 1466 până în ziua de azi, modificările aduse fiind minore.

Pachetul Rider-Waite este printre cele mai cunoscute şi folosite în toată lumea. Au ilustraţii intuitive, simplu de interpretat. La fel ca şi Tarotul de Marseille şi acestea respectă formatul mare şi numărul de 78 de cărţi (22 de cărţi în Arcana Majoră şi 56 în Arcana Minoră).

Un pachet ce tarot este împărţit în două arcane – cuvât care înseamnă “secrete” în latină. Arcana Majoră (Marile Secrete) conţine 22 de cărţi, începând cu carte numărul 0 (Nebunul) şi terminând cu carte 21 (Lumea). Un mod popular de a înţelege mai bine Arcana Majoră este prima carte, Nebunul, văzut ca omul căutător, inocent şi curios , trecând prin toate etapele până la cunoaşterea Sinelui suprem, unde revine în stagiul iniţial de căutător.

Arcana Minoră (Micile Secrete) este formată din 56 de cărţi, împărțite în patru categorii: Bate (reprezentând elementul foc; cunoscute popular sub numele de romb), Cupe (elementul apă; inima roşie); Săbii (elementul aer ; inima neagră); Monede (element pământ ; treflă).

Ilustraţiile cărţilor includ elemente de numerologie, astrologie, alchimie, dar şi elemente din magia Kabbala, toate acestea făcând tarotul un joc divinatoriu foarte precis, mai ales dacă interpretarea cărţilor este făcută în mod intuitiv.

Şi modul de etalare a cărţilor este importantacesta dictând gradul de detaliu al informaţiilor pe care le cerem. Putem extrage o singură carte pentru o mică îndrumare într-un anumit moment al zilei sau putem etala toate cele 78 de cărţi pentru o interpretare foarte complexă a unei situaţii.

Unul dintre cele mai simple şi rapide moduri de etalare este cea de trei cărţi. Este foarte bună pentru aflarea stării de sănătatecărţile se expun în coloană, cu faţa în jos, cartea de sus reprezintă capul, cea din mijloc reprezintă toracele şi cea de jos este abdomenul. Dar şi o îndrumare simplă pentru o situaţie dificilă cu care ne confruntămprima carte reprezentând trecutul problemei, cea din mijloc reprezintă modul în care problema ne afectează în prezent, iar cartea inferioară ne  o îndrumare pentru a rezolva respectiva problemă.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.