Transformare personala – Actiune si alegere

Esti intr-o etapa in care iti doresti transformare personala, dar ai avut un comportamente care te saboteaza? Asta poate sa insemne sa iei prea multe medicamente sau sa iti pui prea mult baza pe acool, mancare, droguri sau chiar si sex. Poate te refugiezi in aceste comportamente, pe care poti sa le si aperi, pentru ca te-ai obisnuit cu ele si gasesti confort in modul in care te simti.

Dar sa nu cazi in capcana – uneori poti sa ajungi sa faci o treaba atat de buna in a pastra o relatie de acest tip departe de ochii celorlalti. Dar ea este exact lucrul care nu te lasa sa evoluezi, care nu te lasa sa rezolvi problemele cu care te lupti, chiar poate sa le si agraveze. Poate sa le agraveze pentru ca aceste comportamente au tendinta de a ascunde diferite lucruri din ce in ce mai adanc in subconstinetul tau. Dar cu cat le ascunde mai bine, cu atat ele cresc.

Obserc ca oamenii care au situatii de acest tip sunt cei care au asteptari foarte mari de la sine. Sunt cei care invata foarte bine, castiga in orice competitie, dar in acelasi timp sunt terifiati de ideea ce nu sunt suficienti. Le este frica sa fie judecati, alungati sau chiar vazuti pentru cine sunt cu adevarat.

Sentimentul de frauda apare atunci cand investesti timp si energie in activitati care par ca te duc acolo unde vrei cum ar fi voluntariatul sau cursuri pentru a deveni instructor de yoga sau terapist holistic, mers la sala de sport si asa mai departe. Dar in acelasi timp continui sa bei sau sa fumezi. Semnele de flustrare interioara apar imediat cum iti dai seama ca tot ce ai facut este ca ai ingropat problele mai adanc cu ajutorul unor vicii, iar acum doresti sa traiesti intr-un mod autentic, onest fata de tine insuti.

Acest tip de comportament vine mai ales de o lipsa cronica de incredere in fortele proprii, de acceptare fata de sine si de iubire. Daca recunosti ca ai pus multa energie, resurse si timp pentru a avea succes in experior, dar nimic nu ti-a adus implinire, atunci este important sa realizezi ca ai nevoie de o schimbare interioara care sa se adreseze tocmai nefericirii, neincrederii si suferintei. Esti intr-o etapa foarte importanta! Acum toata energia pe care o pui in exterior, poate sa te ajute in tranformarile interioare, personale.

Este momentul sa lasi in urma acesta masca pe care ai purtat-o pana acum si sa incepi sa faci pasi mici catre transformare. Astfel iti vei da permisiunea de a lasa in urma obiceiuri si persoanele nocive si sa le inlocuiesti numai cu lucruri, obiceiuri si oameni care iti fac bine si te ajuta sa te descoperi.

Aceasta alegere poate sa te sperie initial, dar curand vei descoperi cat de eliberatoare este.

Sa faci o alegere pozitiva in mod constient iti va determina atitudinile si te va ajuta sa iti echilibrezi energia pentru toate activitatile pe care le faci. Iti va permite sa te deschizi si sa dezvolti nivele ale personalitatii tale pe care nu le stiai inainte. Pentru a face acesta alegere nu iti trebuie decat multa vointa, un curaj enorm si onestitate fata de sine. Toate acestea te vor ajuta sa iti construiesti relatia cu tine insuti/insati si cu viata ta.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.