Transformarea energiei sexuale

Transformarea energiei sexuale este o forta motrica a naturii; plecand de la polenizarea plantelor la impulsul biologic de a reproduce, la animale si oameni deopotriva. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca cea mai mare parte din energia noastra provine din libidoul nostru.

Cand transformam energia sexuala, noi transformam principiile cosmologice inradacinate,  atotstiutor pamantului in noi insine; echilibram (energia masculina) yang ceresc a universului cu cea datatoare de viată yin (energia feminina).

John Maxwell Taylor

Exista o forta secreta care se ascunde in interiorul dorintei sexuale, care poate fi folosita pentru a iti imbunatati viata. Putini dintre noi, insa, stiu acest lucru.

Energia sexuala, in esenta, sta la baza creatiei; de la nasterea intregii vieti, la nasterea de exprimare pasionala si artistica. Timp de secole, omul a incercat sa canalizeze aceasta energie in mai multe domenii care sa – i indeplinesca si stari superioare de constiinta.

Pe langa practicile ce mentioneaza puterea ascunsa prin transformarea energiei sexuale, precum, cea tantrica si taoista, exista nenumarate alte referiri la puterile ascunse in energia sexuala. Kabala, de exemplu, vede dorinta sexuala ca fiind cea mai profunda expresie spirituala pe care cineva o poate avea. Iar in filozofia yoghina, transformarea energiei sexuale pure este in stare latenta pana este trezita in forma sa cea mai inalta cunoscuta sub numele de „kundalini”.

In esenta, cu destula vointa, putem transforma energia prima a libidoul noastru intr-o creativitate de aur.

Exemple celebre de practicanti ce pot fi asociati cu transformarea energiei sexuale in creativitate: Nikola Tesla, Gandhi, Richard Wanger, Dante Alighieri, Beethoven, Homer, Henry Thoreau si Leonardo Da Vinci.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.