Arnold Schwarzenegger – Povestea unui mare campion

De la culturistul cu titlul de Ms Universe, la star de cinema al celor mai cunoscute filme de actiune, la rege al comediei, la politician – asa suna remarcabila viata a unui tanar austriac pe nume Arnold Schwarzenegger care, plin de curaj, a urmarit sa-si indeplineasca fiecare vis pe care l-a avut.

„Pentru mine, a trăi înseamnă să îţi fie în permanenţă foame. Rostul vieţii nu este acela de a exista pur şi simplu, de a supravieţui, ci de a merge mai departe, de a realiza, de a cuceri.”Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger s-a nascut pe 30 iulie 1947. A fost crescut intr-o familie foarte stricta de catolici, care i-au insuflat acestuia o puternica vointa.
Inca de la o varsta frageda, Arnie voia sa devina culturist si a inceput sa se antreneze si sa ridice greutati inca de cand avea 15 ani. Dorinta lui cea mai arzatoare era sa devina cel mai mare culturist al tuturor timpurilor.

Era cunoscut pentru intrarile prin efractie in sala de forta, unde se antrena pana la epuizare totala. Visul sau s-a indeplinit cand, la varsta de 18 ani, a dezertat din armata austriaca sa ia parte la o competitie de culturism in urma careia a fost intitulat Mr Europa Junior.

Arnold Schwarzenegger

Aceasta mica escapada din armata a adus dupa sine si un scurt timp petrecut dupa gratii. Doi ani mai tarziu, cu o masa musculara mult marita, Arnie a devenit cel mai tanar Mr Universe din totdeauna.

Arnold a studiat apoi 2 ani Marketingul la Universitatea din Munich dupa care a plecat in America la invitatia antreprenorului Joe Wieder, culturist la randul sau, pentru a studia Business & Economics.

Succesul lui Arnold in culturism a continuat, astfel ca a castigat titlul de Mr Olympia de 7 ori si Mr Universe de 5 ori.

Culturismul este ca oricare alt sport. Pentru a avea succes, trebuie să te dedici întru totul antrenamentului, dietei şi concentrării mentale.Arnold Schwarzenegger

Primele sale incercari in cariera sa cinematografica au fost sub pseudonimul Arnold Black, jucand in filme cu buget redus precum ,, Hercules in New York” in 1969.

Prima data cand a dat lovitura a fost in 1976 in comedia ,, Stay Hungry” pentru care a castigat Globul de Aur, pentru cel mai un actor debutant de film, urmand sa aibe un succes inca si mai mare in clasicele filme seria ,,Conan” sau seria ,, Terminator”.

In 1982 a jucat rolul ideal pentru el – un luptator in ,, Conan The Barbarian” – care a devenit un naucitor hit pe tot globul. Acesta a fost urmat in 1984 de ,, Conan The Destroyer”, acesta din urma insa, neavand acelasi success ametitor.

Conan l-a ajutat sa avanseze in cariera, dar urmatorul sau rol l-a catapultat la nivelul de Star de cinema. Jucand rolul personajului negativ in filmul ,, Terminator” in 1984 care a devenit un adevarat success la nivel mondial, i-a adus lui Arnie lozinca ,,I’ll be back”.

A aparut apoi in filme precum ,,Commando” (1985), ,,Raw Deal” (1986), ,,Predator” (1987), ,,The Running Man” (1987) and ,,Red Heat” (1988) care au avut toate un succes cinematografic naucitor. Arnie si-a incercat talentul si la comedie jucand alaturi de Danny DeVito in filmul ,, Twins” in 1988.

In 1990, si-a pavat succesul in cariera sa de actor cu ,,Total Recall” si ,,Kindergarten Cop”, cu a caror roluri a umplut de incantare publicul. S-a intors apoi in Terminator, jucand in ,, Terminator 2: Judgement Day” in 1991, care a avut un buget mult mai mare decat filmul precedent. Acesta a fost, fara indoiala, apogeul carierei sale.

Au urmat apoi filme care nu au mai avut atat de mult succes, mai ales in comparatie cu percedentele, dintre care enumeram: ,,Last Action Hero”(1993), ”Batman & Robin” (1997), ”Terminator 3: Rise of the Machines”(2003), ”Welcome To The Jungle”(2003), ”Around The World in 80 Days”(2004).

Arnold Schwarzenegger

Arnie a ajus sa imbratiseze din toata inima stilul de viata american iubind tara din prima clipa cand a ajuns, crezand ca America ofera o viziune mult mai pozitiva asupra vietii si a aspiratiilor oamenilor decat tara sa de origine – atat de mult incat Arnie a devenit cetatean naturalizat din 1983.

Arnold a obtinut si diferite functii in Guvernul American ca Presedinte al Consiliului Presedintilor a Physical Fitness and Sports in 1990 si ca trainer de ridicat greutati pentru echipa de culturism a Olipiadelor Speciale.

Arnold SchwarzeneggerRecent, Arnold a participat in California la alegerile pentru functia de guvernator si a si castigat, devenind cel de-al 38-lea guvernator al Californiei in 2003, luand o pauza de la actorie. S-a intors pe platouri in 2010 cu un rol formidabil in ”The Expendables” si apoi in ”The Expendables 2”, urmate de ”The Last Stand”, ”Unknown Soldier” and ”The Swan” in 2013.

S-a casatorit cu Maria Shriver in 1986 si au facut 4 copii impreuna. Ei sunt momentan separati dupa ce au demarat procedurile de divort in urma descoperirii unui alt fiu al lui Schwarzenegger cu o alta femeie.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.